Ensimmäinen viikko

Treenaamista on ollut jo keväästä saakka ja ohjelmanmukaista treenaamista jo muutaman viikon ajan, mutta tästä homma käynnistyi kunnolla. Ensimmäistä treeniviikkoa kuitenkin hidasti hieman vaimon kanssa tehty kolmen päivän Tallinnan matka, mutta kyllä hikeä silti vuodatettiin.

Maanantaina kävimme Kuntokeskus Huipussa tekemässä laktaattitestin Wattbikellä. Rakastuin pyörään samantien, mutta kyllä se muuttui myös kidutusvälineeksi testin loppuvaiheilla. Itseäni kiehtoi se, miten paljon tämä kyseinen pyörä pystyy antamaan dataa omasta polkutekniikasta. Pelkillä pyörän tiedoilla sain jo tietää, että polkutehoni on jakautunut vasemman ja oikean jalan välillä tasan puoliksi, mikä on hyvä asia. Puolieroja ei siis ollut ja tästä on hyvä jatkaa pyöräilyn treenaamista.

12006483_10153675357668308_5002922677026595646_o

Itse laktaattitesti meni odotetulla tavalla. Pyöräilykuntoni oli parempi kuin juostessa, sillä juoksu on ollut kaksi kuukautta tauolla rasitusvamman takia. Silti tulokset olivat lähellä toisiaan.

laktaattitestit-MurtokohtaOy-pyora.xlsx

Testi oli todella raskas, mutta antoisa. Välillä on palkitsevaa ottaa koneesta kaikki irti. Ja tässä vielä lyhyt info kaikille, jotka eivät tiedä mitä kyseisessä testissä tapahtuu. Samalla kun Mika otti laktaattitestit, niin Jarmo Jääskeläinen Jamosportista otti minusta Firstbeat tiedot tarkempaa analysointia varten (olo oli kuin Ivan Dragolla). Pyöräilytestissä pyörää poljetaan tietyllä wattiteholla ja tietyllä kadenssilla (polkimien pyöritysnopeudella). Tehoa nostetaan 3min välein ja jokaisen tehonnoston välissä otetaan verinäyte sormenpäästä. Tästä verinäytteestä saadaan veren laktaattipitoisuus, eli nähdään kuinka paljon maitohappoa elimistössä on. Näillä tiedoilla saadaan laskettua tehokkaat harjoitusalueet lajikohtaisesti (aerobinen ja anaerobinen kynnys, sekä maksimisyke).

Perjantaina kävin Mikan juttusilla Murtokohdalla. Pidimme palaverin tavoitteista sekä ruokapäiväkirjastani, jota oli täyttänyt viiden päivän ajan. Ravintoani lähdetään korjaamaan optimaalisempaan suuntaan kestävyysurheilua silmällä pitäen. Varsin silmiäni avaavaa oli päätavoitteeni, eli Joroisten puolimatkan triathlonin, pilkkominen osiin. Mitä jokaiselta lajilta vaaditaan, että tavoiteaika alittuu (6 tuntia). Samalla katsoimme, millä mittareilla voimme seurata pysynkö tavoiteajan vaatimuksissa keväällä. Mitä kuuden tunnin alitus sitten vaatii? Se vaatii puolimaratonin juoksemista alle 2 tunnin, 1,9km uimista alle 40 minuutin ja pyöräilyn 90km alle 3.15 minuutin. Tähän laskemme vielä päälle vaihtoihin kuluvan ajan ja olemme todella lähellä kuutta tuntia.

12029200_10153547568429299_68446198_n

Palaverin jälkeen lähdettiin uimaan ja raskas uinti olikin luvassa. Luulot pois Viron reissun jälkeen! Lauantaina oli kauan odotettu päivä, sillä pääsin vihdoinkin juoksemaan! Olen kesän aikana lukenut kolme ultrajuoksijan elämänkertaa + Born to Run kirjan. Arvatkaa kuinka paljon lenkkipolut ovat kutsuneet minua! Varovainen viiden kilometrin tunnustelulenkki oli mahtavaa. Pienestä voi ihminen nauttia. Jalka ei kipeytynyt ja palauttavana harjoituksena vielä pariksi tunniksi frisbeegolfia metsään. Sunnuntain pyörälenkki korvaantui kuuden tunnin risu ja puusavotalla. Voin kertoa, että yöllä ei tarvinnut unta houkutella. Sitäpaitsi Wattipyörää polkiessa olo oli kuin Ivan Dragolla Rocky IV -leffassa, niin pöllien kantaminen oli sitten vastavuoroisesta Rocky meininkiä alusta loppuun!

rocky

Ensi viikolla onkin luvassa kuntosaliohjausta ja punttikauden aloitus!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s