Viikko 2 – Treenit kovenee ja uusi sponsori!

Maanantai alkoi tiukalla uintitreenillä. Luvassa oli paljon tekniikkatreeniä, sekä eri vauhtialuilla pysymistä. Lopun kruunasi 10 x 100m vapaauintia rennon nopealla vauhdilla ja jokaisen satasen jälkeen 25m pelkillä potkuilla menoa. Välissä huilattiin ruhtinaalliset 15 sekuntia.

Tiistaina minulle tehtiin lihaskuntotesti, sekä liikkuvuus- ja tasapainotesti. Varsinkin liikkuvuustesti oli itselleni tärkeä muistutus omista virheasennoista. Oikea jalkani nimittäin kiertyy polvesta sisäänpäin kyykkyyn mentäessä. Syytä tähän ei vielä varmuudella ole löydetty, mutta ongelma on itselleni raskas. Tämä näkyy salitreeneissä niin, että joudun keskittymään todella kovasti kyykätessä, sekä maastavetoja tehtäessä. Jopa siinä määrin, että sovittiin painojen jäävän pois kyseisistä liikkeistä siksi aikaa, että jalka alkaa oppimaan oikean liikeradan. Muuten liikkuvuus ja tasapaino oli ihan hyvillä malleilla, varsinkin yläkropan puolelta.

Keskiviikkona oli vapaapäivä treenistä, mutta lähdin testaamaan uutta HEADin märkäpukuani, jonka sponsorini Seikkailukeskus lahjoitti minulle! Samalla kuvattiin uintiosuus videota varten, joka pyörii tuolla etusivulla. Märkäpuvulla on huikea ero entiseen märkkäriini. Paljon enemmän liikkuvuutta, varsinkin rinnan kohdalta ja lähtee pois päältä huomattavasti helpommin.

11262025_10153657316808308_1354008690_o

Torstaina käytiin Mikan kanssa salilla yhdessä saliohjauksen merkeissä. Käytiin tuleva lihaskunto-ohjelma läpi liike liikkeeltä. Omaa polvi-varvas linjaustani silmälläpitäen joudun ottamaan muutaman liikkeen todella varovasti aluksi, mutta jos jalka tästä lähtee oikenemaan, niin sitten lisätään painoja. Tästä kerron lisää omana juttuna lähiaikoina, sillä ongelman parantaminen tulee viemään paljon aikaa.

Perjantaina ohjelmassa salitreeni ilman ohjausta takoituksena löytää sopivat painot kaikkiin liikeisiin. Sali valitettavasti suljettiin ennen kuin kerkesin täysin loppuun saakka, mutta aika hyvän kuvan siitä sai, missä menen. Ilokseni huomasin, että esim. penkissä rautaa oli lähes saman verran kuin kaksi vuotta sitten aktiivisemmin salilla käydessä. Tuli hyvä fiilis ja uskon, että kehitys on salilla nopeaa, kun jotakin on vielä selkäytimessä. Tällä kertaa ravintoasiatkin on paremmalla mallilla.

Lauantaina kävin uimassa yksinäni. Aluksi lämmitelyt, tekniitreenit ja pieni huilaus. Sen jälkeen testasin paljonko kulkee 100m ja 1km uintia. Ei kulkenut tällä kertaa. Parempaankin olen pystynyt varsinkin 100m uinnilla, mutta aina ei voi voittaa. Uskon, että kyse oli pelkästä koulun aiheuttamasta väsymyksestä (käyn kuva-artesaanin tutkintoa työni ohessa ja näyttö sunnuntaina!) ja todella kipeistä lihaksista salitreenin äkillisen aloittamisen seuraamuksena.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s