Treeniviikon kuulumisia

Viikon treenit on sujuneet mukavasti. Loppuviikosta ilmestyi vähän ongelmia olkapään kanssa, mutta tuskin on mistään vakavammasta kyse, kuin lievästä ylirasituksesta.

Maanantaina kävin kuntosalilla polkemassa Wattbikellä 1,5h treenin. Suurin osa treenistä oli peruskuntotreeniä, mutta sisälsi myös 5 x 5min vauhtikestävyysvetoa. Suurimpana ilonaiheena koko viikon treeneistä todettakoon, että VK-alueella pysyminen ei ollut enää tuskaista, kuten pari viikkoa sitten. Silloin 20min VK veto tuntui tappavan raskaalta. Kuten kirjoitin ensimmäisten postausten aikoihin, niin VK-alueeni on todella kapea ja sitä pyritään leventämään ensi kesään mennessä. Wattbikellä 1,5h polkeminen voi kuulostaa monen mielestä epämieluisalta tehtävältä, mutta ei sitä ollut. Musiikit korville ja keskittyminen treeniin vieräyttää ajan nopeasti.

Screen Shot 2015-10-19 at 10.29.36

Tiistaina oli vuorossa yläkropan lihaskuntotreeni. Treenit sujuivat hyvin ja rauta liikkui mukavasti verrattuna kuukauden takaiseen. Lihaskunto on kasvanut reilusti enemmän kuin uskalsin edes toivoa pari kuukautta sitten.

Keskiviikkona kävin uimahallilla uimassa 3km. Lämmittelyjen lisäksi tämä kolme kilometriä sisälsi pyramidityypisen treenin 50m-100m-200m-300m-400m-500m-400m-300m-200m-100m-50m. Näistä lyhyet matkat vedettiin täysillä ja pidemmät matkavauhtia. Yllättävän hyvin sujui uinti kunnon puolesta, mutta ajat jäivät keskiarvoa hitaammaksi. Uskoisin, että edellisen päivän salitreeni vei voimia käsistä melkoisesti, joten se ainakin yhtenä selittävänä tekijänä. Lisäksi voimanjako meni vähän pyllylleen pitkillä matkoilla. Nopeamminkin olisi voinut alussa uida.

Torstaina jälleen salille raudan kimppuun. Tällä kertaa oli alakropan vuoro. Maastavetoihin ja kyykkyihin on voinut alkaa jo lisäämään painoja, koska jalan linjaukseen ei enää mene energiaa kohtuuttomasti, vaan voi keskittyä itse liikkeeseen. Treeni sujui hyvin huonosti nukutusta yöstä huolimatta. Ainoa ongelma oli aivan uskomaton hikoilu tämän treenin aikana! Tästä lähtien jää treenit tekemättä huonosti nukutun yön jälkeen.

Perjantaina olisi ollut vuorossa uinti, mutta nyt ei enää aika riittänyt. Kouluhommat ja sosiaalinen elämä meni tällä kertaa edelle. Lauantai oli myös ansaittu vapaapäivä.

Sunnuntaina oli sitten vuorossa kosto kahdesta välipäivästä ja tulevasta Tampereelle lähdöstä. Sunnuntain treeni sisälsi koko kropan treenin 2×15 toistoilla + tunnin Wattbike treenin sisältäen 10 x 2min VK vetoa ja 2x5x1min yhden jalanpyöritystä. Salitreenin aikana tunsin viiltävää kipua vasemmassa olkapäässä hauiksen ja olkavarren välissä. Tämän takia oli pakko jättää välistä kaikki liikkeet, jotka vaativat olkapäiden käyttöä. Muuten salilla meni hyvin ja fiilis oli hyvä, vaikka pari päivää olikin köllötellyt paljussa ja savusaunassa viinilasin ja kavereiden kanssa. Pyöräilykin meni hyvin ja hiki irtosi mittavissa määrin. Kosto löysäilystä!

Alkuviikko menee Tampereella koulussa ja ilman treenejä, mutta torstaina palataan jälleen treenien pariin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s