Ensi vuoden kisakalenteri ja tavoitteet

Vuosi alkaa lähestymään loppuaan ja on aika alkaa miettimään päätavoitteelle sitä tukevia välietappeja ja muita kisoja. Olen huomannut, että kunnon ja tekniikan parantuessa, nälkäkin alkaa kasvamaan melkoisesti. Joroisten puolimatkan alle kuuden tunnin alitus on ehdottomasti tavoite numero yksi ja tähän koko valmennusprosessikin tähtää. Sitä ennen on kuitenkin hyvä tietää, missä ollaan menossa. Tätä ajatellen laitettiin jo projektin alkumetreillä yksi välitavoite ja se on Helsinki City Runin puolimaraton.

Alla lista siitä, miten ensi kevääni/kesäni tulen viettämään.

1. Helsinki City Run 14.5.2016

Tämä juoksutapahtuma on kiinnostanut minua jo pitkän aikaa. Loukkaantumiset ja pitkä juoksutauko on kuitenkin estänyt minua osallistumasta tähän suuren suosion saavuttamaan tapahtumaan. Olen monesti Helsingissä käydessäni ihastellut HCR:n reitin maisemia. Tavoitteena HCR:lle on päästä maaliin alle 1h 50min. Jos tämä aika alitetaan, niin olen tavoiteajassa myös Joroisten puolimatkan triathlonin kanssa. Tähän kilpailuun olen luultavasti saamassa mukaani yhden parhaista ystävistäni ja toivottavasti myös majoituksen kera. Edellinen puolimaratonini (ja ainoa tähän saakka) on vuodelta 2012 Kuopiossa juostu 2h 15min aika. Paljon on parannettavaa, mutta olen erittäin optimistinen tuon tavoitteen kanssa. Vaikka en ole päässyt juoksemaan kohta kolmeen kuukauteen, niin olen käynyt tekemässä pari testilenkkiä. PK-alueella juostessa 5km on mennyt alle puoleen tuntiin, joten uskoisin olevani ihan mukavassa vauhdissa kuntokäyrän kanssa.

2. Himos SM-Sprinttimatkan triathlon (750m/20km/5km) 12.6.2016

Tämän kilpailun löysin vasta vähän aikaa sitten pienen googlettelun jälkeen. Kilpailu on sopivan ajomatkan päässä ja sprintti on minulle jo matkana tuttu ja on varmasti harjoituksellisesti hyvä välietappi ennen päämatkaa. Joroisilla kisasin tänä vuonna elämäni ensimmäisen triathlon kilpailun ja se oli sprinttimatka (tosin uintiosuus oli vain 400m). Joroisilla olin maalissa ajassa 1h 20min 49sek. Tuohon aikaan olen vielä tänäkin päivänä todella tyytyväinen. Valmistautuminen kisaan meni täysin reisille. Toukokuu meni kokonaan leikkauksen jälkeen täysin liikunnatta. Himokselle laitan tavoitteeksi viiden minuutin parannuksen Joroisten aikaan, vaikka uintimatka on 350m pidempi. Uskon että tästä kisasta saadaan arvokasta tietoa, missä mennään päätavoitteen kannalta. Ja aina on mukava saada lisää kisakokemusta ja harjoittelua vaihtojen kanssa.

3. Joroisten puolimatkan triathlon (1,9km/90km/21,1km) 16.7.2016

Kun tänä vuonna osallistuin Joroisille sprinttimatkaan en suoraan sanoen tiennyt mihin olen itseni laittanut. Joroisten triathlon on Suomen vanhin lajin tapahtuma ja pienelle kylälle se on suuri asia. En ole koskaan kokenut vastaavaa fiilistä, missään muissa urheilutapahtumissa. Kannustus pitkin matkaa oli aivan huikeata. Muistan vieläkin juoksuosuudella kyläläisten kannustuksen, lasten high fivet, ihmiset grillaamassa reitin varrella, väliaikatiedot tuntemattomilta ja sen uskomattoman tunnelatauksen, mikä koko kylän yllä leijaili. Maalisuoralla ollessa fiilis oli aivan käsittämätön. Porukka hurrasi, ihmiset olivat iloisia, väkeä oli joka puolella ja sai siinä lopussa ottaa kunnon kirinkin kanssakilpailijoiden kanssa. Tämä fiilis on puskenut minua monissa treeneissäkin eteenpäin, kun homma ei ole meinannut maistua tai pitkillä uintimatkoilla, kun on ollut liikaa ajateltavaa. Sprintissä lähtijöitä oli 226 minun lisäkseni. Vuonna 2016 viereltä starttaa 1399 kilpailijaa, sillä kilpailu myytiin loppuun melkein samantien, kun paikat tulivat myyntiin. Tämä on kauden päätavoite ja tähän olen laittanut melkein kaikki paukut projektin myötä. Tavoitteena on olla maalissa ennen kuin ajanottokello lyö kuusi tuntia.

4. Kuopio Triathlon (1,5km/40km/10km) 13.8.2016

Kotikaupunkini kilpailu, joka on myös yksi Suomen vanhimmista. Jo lapsena kävin katsomassa kisoja, niistä mitään ymmärtämättä. Muistan kaiken sen oheisohjelman kisojen ympärillä. Makkaraa, benjihyppyjä, paljon ihmisiä ja hienoja pyöriä. Tänä vuonna tarkoitukseni oli kilpailla ensimmäistä kertaa kotikaupunkini triathlonissa, mutta kroppani oli toista mieltä. Liian nopea harjoittelutahdin kiristäminen, jalan linjaus- ja ylipronaatio-ongelmat saivat aikaan erittäin kipeän säären rasitusvamman, mikä esti juoksemisen täysin. Muistan vieläkin sen ….tuksen määrän, kun jouduin nielemään pettymykseni ja alistumaan kohtalooni. Osallistuin kilpailuun olemalla hyvän ystäväni tukena ja kannustajana kilpailussa. Kisahuumassa oma päähänottaminen hävisi ja päätin silloin, että ensi vuonna minä olen tuolla itse kilpailemassa. Tähän kilpailuun laitan itselleni tavoiteajaksi alle kolme tuntia.

markusfeel II0386

5. Kuopio Maraton, Puolimaraton 3.9.2016

Kausi on hyvä päättää jo tuttuun kilapiluun. Paljon jäi hampaankoloon vuonna 2012. Ensimmäinen puolimaraton oli juostu ja maalissa oli hieno fiilis. Minä tein sen! En osannut ensikertalaisena jakaa voimia matkalle. Vauhtini oli kaikkea muuta kuin tasaista. Olin juossut ennen tätä kisaa 2-3kk 3-4 kertaa viikossa. Haluan päästä vihdoinkin kotikaupunkini kisassa alle kahden tunnin ajan ja jos kaikki menee edes lähelle käsikirjoitusta, niin tuon ajan alittaminen ei tule olemaan ongelma. Jos muista kisoista on palauduttu, niin uskon että aika 1.45 ei ole mahdoton. Reitti on muuttunut vuodesta 2012 kiertämään Kuopion keskustan aluetta. Tämä on mielestäni tervetullut uudistus. Tässä kisassa on lähtöviivalla luultavasti paljon tuttuja kasvoja. Vaikka kyseessä ei ole oma päälajini, niin odotan kilpailua innoissani!

Mitä muuta vielä?

Kuten sanoin, nälkä kasvaa syödessä. Olen miettinyt useaan otteeseen, mitä tämän projektin jälkeen? Paluu entiseen? Ei varmasti! Haluan päästä testaamaan uusia lajeja. Olen haaveillut koko syksyn ja alkutalven maastopyörästä. Haluan päästä luontoon seikkailemaan. Swimrun kiinnostaa minua lajina todella paljon. Myös kaikki seikkailu-urheilut. Yksi itseäni eniten kiinnostava laji on polkujuoksu. Kun olen nyt ollut pitkän aikaa juoksematta, niin halu päästä juoksemaan on aivan käsittämätön. Olen kesän aikana lukenut neljä ultrajuoksija kirjaa. Se ei hirveästi ole helpottanut tuskaa. Kun jalat on kunnossa, niin kirmaan ensimmäisenä metsään juoksemaan. Myös hiihtoa tulee ohjelmaan varmasti, jos lumitilanne sen sallii. Joku massalähtö kiinnostaisi kovasti. Finlandiahiihto? Ehkä. Katsotaan mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Kirjoittaessani tätä ulkona sataa lunta ja maa on valkeana. Ei uskoisi, että starttiin on 236 vuorokautta aikaa. Olen onnellinen siitä, että projekti on muuttanut minut sohvaperunasta aktiiviseksi jänikseksi. Olen hyvässä vauhdissa kohti tavoitteita, eikä minulla ole epäilystäkään siitä, että en saavuttaisi tavoitteitani. Minulla on hieno valmentaja ja hyvät tukijoukot ympärilläni. Jos blogissani on lukijoita, jotka ovat osallistumassa samoihin kilpailuihin, niin kertokaa ihmeessä ja tulkaa nykimään hihastani!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s