Rauhallinen Paluu Treenien Pariin

Melkein kolme viikkoa on kulunut edellisistä treeneistä. Uniongelmat alkoi käydä liikaa mielen päälle ja oli pakko viheltää peli poikki. Ongelmat olivat monen tekijän summa. Erittäin kiireinen kuukausi töissä, koulun loppurutistus (josta kirjoitin blogin Aliaksen sivuille) ja kovat treenit vaativat lopulta veronsa. Tuohon kolmeen viikkoon sisältyi muutama yritys paluusta, mutta ei sen kummempaa.

Pitkän tauon jälkeen palaaminen normaaliin oli yllättävän vaikeaa. Motivaatio oli kadoksissa, voimat hävinneet ja mukavuudenhalu huipussaan. Lisäksi koulun päättyminen ei ollut pelkkää riemua, vaan se yllättikin minut ja oli vaikea paikka elämässä. Meidän yhteinen huipputiimi koulusta oli nyt hajonnut.

Tällä viikolla päätin kuitenkin tarttua härkää sarvista ja palata takaisin tavoitteeni pariin. Sen eteen on tehty paljon työtä ja sen aikana olen voinut paremmin kuin koskaan. Liikunnan ilo oli kaivettava jostain esille vaikka väkisin. Ravintoasiatkin oli laitettava uudestaan kuntoon, sillä lipsuminen oli arkipäivää. Ruokailut oli totaalista roskaa ja päivät meni ilman minkäänlaista liikuntaa. Passivoituminen oli hyvässä vauhdissa.

Torstaina kävin varovaisesti kävely/juoksulenkillä vaimoni kanssa, joka aloitti juuri juoksemisen lähes alusta. Treeni sisälsi 10min juoksemista 5min kävelemistä ja 10min juoksemista ja vielä kerran 5min kävelemistä. Päässä tuo kuulosti lähinnä palauttelulta verrattuna aikaisempaan treenitottumukseeni, mutta sykemittari kertoi eri kieltä. Ei se ollutkaan pelkkää rutiininomaista hölkkäilyä.

Lauantaina kävin tekemässä juoksu + kävelylenkin yksinään toivoen parempaa. Alkuun 5km kevyttä juoksemista ja päälle 3,5km kävelyä. Ei tämäkään vielä ihan nappiin mennyt, mutta fiilis oli edes asteen verran parempi kuin torstaina.

Sunnuntaina oli vuorossa kevyt palauttava uinti (2,3km). Tämä sentään sujui kuin rasvattu, kun kone saatiin vaan ensiksi käyntiin. Vedin lopussa myös 50m ennätykseni aikaan 38 sekuntia. Vielä ei ole siis toivoa menetetty! Ensi viikolla pyrin jatkamaan ohjelmanmukaista treeniäni. Joulu tietysti sotkee ohjelmaa, mutta liian varovaista aloitusta ei voisi tällä hetkellä tehdäkään. Tiedän, että se kunto on vielä tallella tuolla syvällä jossain ja se kaivetaan sieltä esille rennon reippaasti.

Täsä homma taas käynnistyy ja tavoite on taas kirkkaampana mielessä kuin alkuviikosta. Blogi tulee jatkumaan totutulla tavalla – kerran viikossa! Mukavaa joulua kaikille lukijoilleni. Muistakaa tekin ottaa välillä rennosti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s