Paluu Treeneihin – Yritys II

Kuukausi on kulunut siitä, kun tuli vedettyä punaiselle alueelle. Onneksi en päätynyt liian syvälle ylikunnon puolelle, vaan sain vedettyä jarrusta ajoissa ja väistettyä katastrofin. Viimeisen parin viikon aikana olen pyrkinyt palaamaan treenien pariin hitaasti ja rauhallisesti. Sovimme valmentajani kanssa, että vielä tämän ja ensi viikon ajan teen treenejä oman jaksamisen ja fiiliksen mukaan, ilman erillistä ohjelmaa.

Alkuviikko meni Tampereella uusien opintojen parissa. Torstaina käytiin Mikan kanssa uimahallilla katsomassa, miltä uintitekniikkani näyttää tällä hetkellä. Uinti tuntui omasta mielestä todella tahmealta, mutta tekniikka ei ainakaan ollut täysin hukassa. Pieniä korjauksia tehtiin käsivetoihin ja paremman otteen saamiseen vedestä. Muutamalla korjausharjoituksella uinti sujuikin paremmin. Silti pitkä tauko on tehnyt oman osansa kuntoon ja siksi uinti ei oikein sujunut. 1,5km tuntui pitkältä matkalta, kun vielä kuukausi sitten treenit oli jatkuvasti yli 3km luokkaa. Mutta en anna tämän lannistaa. Tiedän, että kun kone lähtee taas käyntiin, niin se kuntokin löytyy sieltä.

Tauon aikana myös ruokailut on ollut mitä sattuu. Normaalin 5-6 aterian sijaan olen syönyt 3-4 kertaa päivässä ja tämän vaikutuksen yleiseen jaksamiseen olen huomannut heti. Tätä olen lähtenyt nyt tietoisesti korjaamaan, että treenitkin saisivat uutta energiaa. Kolmella aterialla päivässä ei ihminen kyllä jaksa treenata, eikä kyllä täysipainoisesti mitään muutakaan. Ravinnon merkitys korostui itselleni konkreettisesti tämän tauon aikana. Uskon, että tämä punaisen rajan ylitys oli loppujen lopuksi hyvä läksy. Aina ei tarvitse mennä täysillä ja vähempikin riittää.

Tänään kävin vielä polkemassa Wattbikellä tunnin PK1 ja PK2 -alueilla ja varoin menemästä VK -alueelle. Ensin peruskunto takaisin kohdilleen ja sitten tehotreenien pariin! Liikunta alkaa taas maistumaan todella hyvältä ja tiedän pääseväni rytmiin viimeistään harjoitusohjelman myötä. Projekti jatkuu ja olen luottavainen oman tavoitteeni toteutumisesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s