Kuulumiset Uudesta Alusta Ja Maukas Resepti

Intoa täynnä! Se on päällimmäinen fiilis tällä hetkellä. Koskeen niin paluuta treeneistä, omaa ammatillista kehittymistä koskien ja elämän muitakin osa-alueita. Vapaa-ajalla on mukavaa, töissä on mukavaa ja treenatessa vasta mukavaa onkin!

Aloitin siis tällä viikolla vihdoinkin ohjelmanmukaisen treenaamisen. Tähän saakka paluuta on tehty fiiispohjalta. Fiilispohja ei näköjään mulle sovi. Lähti nimittäin hommat käyntiin heti, kun sai ohjelman kouraan. Itseasiassa innostus lähti jo nousemaan siitä hetkestä, kun käytiin keskiviikkona Mikan kanssa tekemässä minulle pienet liikkuvuustestit. Tauon aikana liikkuvuus on itseasiassa joko parantunut tai pysynyt ainakin samalla tasolla, eikä mennyt ainakaan huonompaan suuntaan. Se oli itsessään innostava uutinen! Heti seuraavana päivänä salille tekemään uutta ohjelmaa.

Uusi saliohjelma on pirun raskas, mutta mieluisa. Vanhaa tulikin hinkattua monta kuukautta. Jossain vaiheessa homma alkaa väkisinkin maistumaan puulta. Oli myös mahtavaa huomata salilla, että voimat ei ole kadonnut minnekään! Rautaa sai laittaa aikalailla samoja määriä kuin ennen taukoa. Leukoja sai vedettyä puhtaasti kahdeksan, joka on myös viimeisimmän lihaskuntotestin tulos parin kuukauden takaa. Jos siihen lisäisi heiluvaa liikettä ja polvien nostelua, sekä jalkojen sätkimistä, niin kymmenen menisi varmasti rikki. Kestävyysurheilijalle ihan kelpo tulos omasta mielestäni. Kunto on luonnollisesti ottanut osumaa tauon aikana. Huomaan sen esim. Wattbiken selässä. Watit ja sykkeet ei mene ihan samalla tasolla kuin ennen taukoa.

Ei siinä mitään. Rakennetaan kuntoa taas pikkuhiljaa takaisin. Ihan luottavaisin mielin mennään kohti tavoitetta. Lauantaina kävin uimassa. Vaimokin lähti pitkästä aikaa mukaan uimahallille. Molemmat ui omia matkojaan. Vaimo teki oman ennätyksensä uinnin pituudessa ja siitä on tämä mies ylpeä! Omalla kohdallani treeni oli noin 2,5km. Tämä sisälsi mm. 15 x 100m vetoja rauhallisella tahdilla/matkavauhdilla, lähtö 2.30min välein. Lepoaikaa jäi siis noin 30-40 sekuntia vetojen välillä. Täytyy myöntää, että kyllä se pisti miehen hengästyttämään pitkästä aikaa. Mutta silti treenistä jäi hyvä maku suuhun. Tästä se lähtee! Toukokuussa hengästellään sitten Helsinki City Runilla. Toivoen vaan, että pääsen vielä juoksemaan treenejä ennen tapahtumaa.

markusfeel II1535

Tänään kävin vielä tekemässä salilla yläkropan. Hyvä että pystyn kirjoittamaan parhaillaan. Perille siis meni! Vähän luultavasti joudun muokkaamaan treeniä, sillä ihan kaikki liikeet ei minulta lähde (dippi). Tulevaa treeniohjelmaani en vielä tiedä, joten jännityksellä odotan, mitä tuleman pitää. Talven olevan vasta aluillaan, minuun on iskenyt himo ostaa maastopyörä. Onneksi rahatilanne ei sitä salli, joten sen haaveen voi jättää vaikkapa ensi vuoden puolelle.

Sitten se resepti ja pieni pohjustus sille. Itse en ole koskaan maistanut yhtään gluteenitonta tuotetta, joka olisi oikeasti hyvää. Jotkut ovat ok/menettelee/no onhan tämä nyt.. osastoa. Kunnes nyt! Vaimo teki mahtavan gluteenittoman sämpylätaikinan. Nämä sämpylät menee hyvin urheilijan välipalana ja sisältää kaiken lisäksi melko runsaasti proteiinia. Vielä pari päivää leipomisen jälkeen nämä sämpylät ovat pehmeitä ja tuoreen makuisia. Täytyy kyllä sanoa, että nämä tulevat omaan ruokavalioon välipaloiksi. En itse ole keliaakikko tai välttele gluteiinia, mutta teille, joille tämä on elämäntapa suosittelen tätä varsin lämpimästi. Ja tietysti kaikille muillekin.

Välipalasämpylät (n. 6-7 kpl)12656405_10153823400819299_1687522931_o

  • 1 dl Lupiinijauhoja (Foodin)
  • 1 dl Teff-jauhoja (Foodin)
  • 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 rkl psyllium- jauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3-4 dl vettä (lisää pikku hiljaa)
  • 1 kpl keskikokoinen porkkana
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1/2 tl suolaa

Laita kiertoilmauuni lämpiämään 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää pikku hiljaa vettä sekaan. Itse laitoin 4 dl vettä ja taikina oli aluksi aika löysää, mutta muutaman minuutin kun antoi taikinan turvota, niin koostumus oli hyvä. Raasta porkkana ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi myös öljy, hunaja ja suola. Pyörittele taikinasta pieniä sämpylöitä. Minulle tuli 7 kpl. Lopuksi voit voidella sämpylät munalla ja ripotella päälle haluamiasi siemeniä ym. Itse laitoin hampunsiemeniä (Foodin) ja auringonkukansiemeniä (Foodin). Laita sämpylät uuniin ja anna olla noin 25 minuuttia. Halkaise sämpylät ja nauti leikkeleiden ja raikkaan salaatin kanssa tai vaikkapa parapähkinätahnalla (Foodin). Nautinnollisia välipalahetkiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s