Pyöräkuume ja Treeniviikon Kuulumiset

Kylläpä treenit maistuu hyvältä! Ensimmäinen täysi treeniviikko takana sitten tauon. Viime viikolla homma lähti käyntiin, mutta vasta puolessa välissä viikkoa. Tällä viikolla tuli yksi lepopäivä, mutta muuten mentiin taas täydellä höyryllä. Uusia suunnitelmiakin tuli kisakalenteriin ja uskon, että saan yhden haaveen toteutettua vielä tänä kesänä.

Minulla on ollut todella kova maastopyöräkuume jo viime syksystä saakka. Maantie-/cyclocross-/triathlonpyörä asettaa hieman rajoitteita menohaluille. Olen pohtinut nyt puoli vuotta (samalla rahaa säästäen), että sijoitanko seuraavaksi triathlonpyörään vai ostanko itselleni ensimmäisen maasturin. Pitkän pohdinnan jälkeen olen päätynyt, että ostan maastopyörän ja jos triathloninto vielä on tarpeeksi kova kesän jälkeen, niin sitten alan miettimään pyöräni päivittämistä cyclosta suoraan triathlonpyörään. Muutenkin olen kaivannut aivan tajuttoman paljon luonnossa liikkumista. Oma ohjelmani on ollut pitkän aikaa (myös talvi vaikuttaa tähän jossain määrin, sekä juoksukielto) sisällä tapahtuvaa treenaamista. Olen aina rakastanut liikkumista luonnossa. Tykkään patikoida, juosta, kävellä ja fiilistellä metsässä. Miksi siis ei myös pyörällä sinne? Maastopyöräkuumetta on lisännyt muiden liikkujien blogien lukeminen. Thänks mm. Ninnin Energianurkkaus.

Pyörälle olen asettanut hintakatoksi 1000€. Jos teille tulee hyviä suosituksia mieleen, niin kertokaa ihmeessä! En aio ylittää tuota budjettia, sillä en ala hifistelemään loputtomiin. Pitkällisen harkinnan ja loputtoman tiedonetsinnän jälkeen olen päätynyt 29″ jäykkäperään. Eli ehdotuksia kehiin. Voin tilata pyörän myös ulkomailta, enkä ole merkkiuskollinen, vaan haluan toimivan pyörän suhteellisen iiseihin maastoihin/hiekkateille/hyväkuntoisille poluille.

Maastopyörän hankkimisen lisäksi haluan osallistua ensi kesänä/syksynä Multisport tapahtumaan ja kohteeksi olen valinnut jo Multisport Syvänniemen. (pssst järjestäjät, täällä on hyvää ilmoitustilaa tarjolla +  lisää sponsoreita kaipaava urheilija 😉 ). Pariksi on näillä näkymin lähdössä oma valmentajani Mika! Toivottavasti Mikalla on suunnistustaidot kunnossa. Minulla ne kaipaa vielä petraamista (viimeksi armeijassa 16 vuotta sitten). Melomista olen harrastanut tasan kerran, joten kurssille voisi ensi kesänä ilmoittautua, eli oma sponsorini Seikkailukeskus saa täältä asiakkaan!

Olo on ollut innostunut ja fiilikset katossa, kun treeniohjelma alkaa näyttämään normaalilta ja oma jaksaminen on taas kunnossa. Joka päivä valitettavasti ylikunto käy mielessä, eli rauhallista paluuta on tehtävä. HCR lähestyy uhkaavasti ja juoksemassa en ole käynyt yli 5km lenkkejä sitten viime kesän. Toivottavasti salitreeni ja muut aerobiset antaa potkua myös juoksemiseen. Joroisillakin pitäisi kuitenkin puolikas vielä jaksaa juosta kaiken muun suorittamisen jälkeen.

Viikon treenikuulumiset

Maanantai alkoi pitkällä kävely-/Juoksulenkillä. Keli oli mitä mainioin, joten mielellään tuollaisen PK-rykäisyn tekee. Otin aamulla treenikamat mukaan töihin ja lähdin työpäivän jälkeen reippailemaan. Kävelin ylämäet ja alamäet ja juoksin tasaiset pätkät, joita Kuopiossa on muuten melko harvassa! Juoksupätkät meni tauon jälkeen omasta mielestä mukavasti, alle 6.00min/km vauhtia pysyen vielä kevyesti PK-alueella. Ulkoilma teki myös hyvää mielelle.

Tiistaina salilla oli vuorossa jalkapäivä. Toista kyykkysarjaa tehdessä alkoi oikeassa etureidessä tuntumaan kummallisen jäykältä. Kolmas sarja piti lopettaa kesken. Yht’äkkiä minulla oli puujalka… Alkuun tein hyvät lämmittelyt, mutta liekkö sen verta paljon lihaskireyttä ollut, että jalka vaan ei tykännyt. Tämän takia jäi kaikki etureisiliikkeet tekemättä ja täytyi keskittyä muuhun tekemiseen. Puujalka hävisi vasta lauantaina.

Keskiviikkona pidin lepopäivän, jonka piti olla vasta perjantaina, mutta yöllä tuli heräiltyä vatsakipuihin, joten oli parempi levätä kuin lähteä treenaamaan todella väsyneenä.

Torstaina kutsui uimahalli. Alkuverryttelyt + tekniikkatreenit sai kaverikseen pyramiditreenin (50-100-200-400-400-200-100-50m), joka sujui oikein mukavasti ja tasavauhtisesti. Nelisatasia tehdessä ajatukset oli jo Joroisilla ja näin itseni kiertämässä kisaradalla olevaa saarta. Onneksi uinti ei ole ainakaan kärsinyt kovasti tauon aikana. 400m vedot menivät noin 8minuutin pintaan kevyellä matkavauhdilla.

Perjantaina paluu salille yläkroppaa muokkamaan. Kiire sotki hieman treeniä (äidin synttärit on ihan hyvä syy), mutta yhtä liikettä lukuunottamatta kerkesin tekemään kaiken. Pidin huolen tasan minuutin palautusajoista. Kehonhuolto vaan jäi melko vähäiseksi, kun piti jo juosta kukkia ostamaan. Pukuhuoneessa säikähdin nähdessäni itseni peilistä. Jumalauta, minulle on tullut lihaksia 😀

Lauantaina oli vuorossa viikon kovin treeni. Wattbiken selässä 1.40h sisältäen yhden jalan pyörityksiä (Inhoan niitä. Hapokasta) ja pahimpana 3 x 15min VK-alueella! Sain pidettyä sykkeen tasaisesti 155-159 välillä kaikkien vetojen ajan, joten olen todella onnellinen treenin onnistumisesta.

Markus_Wattbike

Sunnuntaina käytiin vielä vaimoni kanssa uimassa yhdessä. Minä uin 2,5km sisältäen tasaisin väliajoin startattuja lähtöjä eri pituisille matkoille tyyliin 5x100m lähtö 2.30 min välein (mitä nopeammin uit, sen kauemmin kerkeät levätä). Vaimo ui oman matkaennätyksensä 1,6km. Ylpeä vaimosta!

Markus_Uimahalli

Näillä eväillä ja intoa täynnä kohti kesän haasteita! Kyllä tästä pian juoksemaan päästään ja nyt on lepokin kuvioissa mukana. Hyvä tulee. Pistäkää minulle tietämystänne/kokemustanne maastopyöristä tulemaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s