Vaihteleva Viikko

Tämä viikko on sujunut vaihtelevasti. Päällimmäisenä huolenaiheena kuvioihin palanneet uniongelmat. Nyt olen lähes varma, että kyse ei ainakaan ole ylikunnosta. En löydä itsestäni mitään muita oireita kyseisestä vaivasta ja leposykkeet on ihan normaalilla tasolla. Loppuviikosta ongelma on ollut lievempi kuin alkuviikosta. En kärsi tällä hetkellä muutenkaan minkäänlaisesta stressistä tai kuormitus olisi vapaa-ajalla/töissä suuri. En löydä mitään järkevää selitystä. Treenit sujuu hyvin ja kehitystä tulee. Siispä aika lääkäriin on nyt varattu, että syy löytyisi jostain. Tämän takia myös muutama treeni jäi välistä tällä viikolla. Ihan ehkäistäkseni ongelmaa lisää ja toisekseen siksi, että veto oli täysin poissa.

Loppuviikosta taas on ollut energiaa ihan mukavasti ja olen käynyt muutaman treenin tekemässä. Treenit meni mukavalla vireellä, mutta suhteellisen rauhallisella tahdilla. Viikonloppu tuli vietettyä melko rennoissa meiningeissä muutenkin. Perjantaina kotisohvalta kaksi leffaa ja lauantaina The Revenant leffateatterissa. Olihan se nyt kaunis elokuva! Sunnuntaina tuli nautittua Lasagnen kanssa palautuspunkkua lasillinen.

Odotan innolla muutamaa tulevaa reissua. Toinen liittyy ammattiini ja toinen tähän harrastukseen. Tulevana lauantaina suuntana Tampere ja Vuoden Muotokuvaaja -kilpailu sekä Suomen Ammattivalokuvaajien kevätpäivät gaaloineen. Siltä reissulta odotan vieläkin enemmän opiskelukavereideni tapaamista! Toinen reissu on noin kolmen viikon päässä häämöttäviin GoExpo -messuille Helsinkiin! Siellä näyttäisi olevan näytteilleasettajana myös Canyon, jonka maastopyörää olen kuolannut tässä jo parin viikon ajan. Toivotaan sopivaa messutarjousta siis kohdalle!

Pari viikkoa vaivanneen unettomuuden myötä on myös elintavat muuttuneet jälleen kerran askeleen parempaan suuntaan. Älylaitteet on saaneet väistyä työpäivän jälkeen. Iltaisin tulee lähinnä luettua kirjaa ja lihashuoltoa on tullut tehtyä edes vähän enemmän. Lihashuoltoa saisin tehdä silti enemmänkin. Sunnuntaina sain vaimoltani ylävartalon hieronnan (kotona asuu fysioterapeutti). Hartiat ja alaselkä sekä kallonpohja oli kyllä erittäin tukossa. Liian pieni Tempurin tyyny vaihtui itselleni parempaan malliin (merkki pysyi samana). Huomasin välillä öisin myös tuskailevan tyynyni kanssa. Eli tuskaisistakin asioista voi olla hyötyä, kun alkaa tutkailemaan omaa elämäänsä. Silti haluan varmuden lääkäriltä, ettei kyse ole jostain suuremmasta ongelmasta.

Treeniviikon kuulumiset

Kuten jo alussa kerroin, jäi tältä viikolta pari treeniä välistä. Treenitunteja viikkoon mahtui 4,5 tuntia.

Maanantaina oli palauttavan pitkän kävelyn treeni. Vaimo oli mukana matkassa. Tiet olivat todella liukkaat, joten tahti oli sen mukainen. Itselläni on IceBugin juoksukengät, mutta vaimolta niitä ei löydy, joten menimme hänen tahtiinsa. Lenkki oli silti omaan mieleen juuri sopiva ja nimenomaan palauttava.

Tiistaina käytiin yhdessä salilla alakropan treeniä tekemässä. Muistelen, että treeni sujui mukavasti ja rauta liikkui liukkaasti! Myös Mika oli mukana vähän aikaa tekemässä omaa treeniään. Tällä kertaa olen onnellisessa asemassa ja saan vähän piiskata valmentajaa, sillä Mika suostui jo alustavasti mukaan parikseni syksyn Multisport kisaan (maastopyöräily, juoksu ja melonta höystettynä suunnistuksella).

Lauantaina kävin polkemassa sisäpyörällä 1.20 tuntia. Treeni oli PK-painotteinen sisältäen 5x 30sek korkean kadenssin pyörityksiä pienellä vastuksella (syke nousi nopeasti VK-alueelle) ja 5x 2min matalan kadenssin ja suuren vastuksen polkemista (tässä alkoi jo hiki tippumaan lattialle).

MarkusPyora

Sunnuntaina kävin salilla tekemässä yläkropan treenin. Alkulämmittelyissä jo hiki nousi tavanomaista nopeammin pintaan ja vaikka treeni sujui painojen suhteen mukavasti, niin silti olo ei ollut kovin hyvä. Pientä huonon olon tunnetta tuli joissakin liikkeissä ja olo tuntui voimattomalta, vaikka rautaa oli yhtä paljon tai enemmän kuin aikaisemmin. Liekkö lihasjumit hartioissa aiheuttaneet nämä tuntemukset. Illalla hierottiin sitten ne jumit auki.

Nyt kohti parempia unia ja tulevaa treeniviikkoa. Ensi viikolla onkin luvassa kevennetty palauttava viikko. Keskiviikkona tosin käydään vähän videoimassa minun uintia. Katsotaan, miten kehitystä on tullut!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s