Paljon Asiaa! ( Treeniviikosta ja Viherjauheesta )

Pitkästä aikaa voin sanoa, että treeniviikko näyttää siltä miltä sen pitikin näyttää! Uniongelmat ovat osittain lieventyneet ja sen myötä on päässyt taas kiinni treeneihin. Tälle viikolle kirjataankin treenitunteja 8 tuntia 10 minuuttia. Parasta on se, että treenaaminen on ollut todella monipuolista ja olen nauttinut jokaisesta kerrasta täysin rinnoin! Treeneissä olen muuten siirtynyt omasta halusta ja lääkärin vihjeestä aamutreenien pariin. Ennen ajattelin, että minusta ei ole koskaan siihen, mutta kummasti paremmin homma toimii kuin iltaisin.

Alkaahan ne treenit sujumaan taas!
Alkaahan ne treenit sujumaan taas!

Maanantaina mentiin uinnin parissa. Uinti sujui tauon jälkeen mukavasti. Jälkeenpäin hieman ihmettelin melko hitaita vetoja, mutta unohdin aikoja katsoessani, että minähän vedin sataset pullari jalkojen välissä. Ilmankos oli hitaampaa kuin jalkojen ollessa mukana liikkeessä!

Tiistaina salilla treeni sujui paremmin kuin aikoihin! Korvanapeista soi sopivasti vihaista Rage Against Machinia ja raivolla nousi jokaisessa liikesarjassa +5kg enemmän kuin ennen.

Keskiviikkona kalenterissa oli vapaapäivä. Tiistain salitreeni painoi jaloissa niin paljon, että päätin lähteä tunnin palauttavalle ja erittäin rauhalliselle kävelylle. Se olikin ihan fiksu liike.

Torstaina salilla rakenneltiin yläkropan voimaa. Uinnissa on ihan hyvä olla jerkkua sielläkin + näyttää hyvältä ;). Sekin sujui kivalla meiningillä.

Perjantaina käytiin Mikan kanssa pelaamassa tunti sulkapalloa. Olen aikoinani pelannut muutaman vuoden seurassa kyseistä lajia, joten se on melkoisen hyvin vielä selkärangassa. Valmentajan juoksuttaminen on välillä ihan hauskaa puuhaa. Tosin veikkaan, että tämä kostetaan harjoitusohjelmassa 😀

Lauantaina oli tarkoitus lähteä hiihtämään, mutta ystäväni Tommi kysyi minua mukaan metsäretkelle. Tämä olikin ehkä viikon paras teeni ainakin henkisesti! Lähdimme Suovun luontopolulle, mutta poistuimmekin polulta jo alkumetreillä. Saimme aikaan melkoisen seikkailun lähtemällä seuraamaan hangessa olevia erämaasuksien jälkiä. Tarvoimme upottavassa hangessa kahden tunnin ajan 5km matkan. Vauhtihan ei ole juuri mitään, mutta voitte lähteä kokeilemaan samaa metsään, jossa jokainen askel uppoaa vähintään nilkan syvyyteen ja välillä lantioon saakka! Toki matkalla pidettiin evästaukokin ja ihasteltiin maisemia. Matkalla käytiin monta hyvää keskustelua ja lopuksi jäimme laavulle paistamaan vielä makkarat, juomaan kahvit ja jututtamaan muita laavulle saapuneita. Kotimatkalla mietin, miten älyttömän rauhallinen ja levollinen olo tästä retkestämme tulikaan. Keväällä tulen kyllä viettämään paljon enemmän aikaa metsän siimeksessä!

Suovulla eväitä syömässä! Kuva: Tommi Prami
Suovulla eväitä syömässä! Kuva: Tommi Prami

Sunnuntaina kävin juoksemassa 13km lenkin, joka sisälsi 10x 5min PK2-VK1 vetoja ja niiden välissä oli kahden minuutin palautukset. Tein tämän treenin aurinkoisena päivänä Kallaveden jäällä. Uskomattoman upea keli! Tuo matka ei tuntunut juuri miltään, kun fiilis oli niin katossa! Ainoa varjo hyvässä treenissä oli jo pidemmän aikaa temppuillut sykevyö, joka näyttää välillä aivan mitä sattuu. Kävellessä syke saattoi olla mittarin mukaan 181 ja juostessa 118. Heitän kyseisen vyön roskakoriin ja tilaan uuden. Ehjänä näytti pysyvän 10kk.

Viherjauheesta

Olen jo aikaisemminkin kertonut, että käytämme ravinnossamme paljon superfoodeja. Lähinnä näitä tulee käytettyä smoothieissa. Muutaman reseptin olenkin jo jakanut teille aikaisemmin. Niitä voitte katsella aikaisemmin postauksista. Suosittelen myös kokeilemaan!

Foodinin Viherjauhe on yhdistelmä erilaisia viherjauheita (kaikki luomua). Täytyy kyllä myöntää, että tälläinen seos helpottaa omaa smoothien tekemistä paljonkin, sillä normaalisti olen viskonut tavaraa blenderiin kymmenestä eri pussista vailla päämäärää 😀 Nyt mittalusikallinen viherjauhetta blenderiin muiden herkkujen mukaan ja syömään! Viherjauhe ja muutkin jauheet, siemenet, marjat, hedelmät ja superherkut on korvanneet itselläni vitamiinipurkin jo pitkän aikaa. Ainoa vitamiinilisä tällä hetkellä ravinnossani on D-vitamiini.

Viherjauhe on helppo tapa lisätä antioksidanttien, vitamiinien ja mineraalien määrää ravinnossa. Yhdessä teelusikallisessa viherjauhetta voi olla antioksidantteja yhtä paljon kuin annoksessa tuoreita vihanneksia.

Viherjauheessa on myös rautaa! En osaa eritellä onko viherjauheen käyttö, vai kokonaisvaltainen ravinnon parantaminen, parantanut omaa hemoglobiinia huomattavasti ( yli 10g / l ). Osaan vain sanoa, että ainakin viherjauheesta seoksena on tullut helpotusta arkeen. Nopea tapa lisätä ravintorikkautta omiin eväisiin. Toki viherjauhetta voi juoda sekoitettuna pelkkään veteen, joka on vaimoni taktiikka usein, mutta minun herkkään makuun se ei sovi. Kukin tavallaan siis! Ja edelleen tämän blogin lukijat saa koodilla Aspegren -10% alennusta. Klikkailkaa siis linkkiä tuosta ylempää!

Oho. Tuli taas tilattua vaikka mitä.
Oho. Tuli taas tilattua vaikka mitä.

Ainiin! Testattiin tänä aamuna Bulletproof kahvia. Reseptiin kuuluu 2dl kuumaa kahvia (mieluiten luomu), mct -öljyä ja 40g suolatonta voita (myöskin mieluiten luomu). Voin kertoa, että omaan makuun tuo 40g voita meinasi aiheuttaa jo pahoinvointia. Toisissa resepteissä lukee 1-2rkl, joten taidan mennä sillä seuraavan kerran. 40g voita on kuitenkin nykyisten ruokasuositusten mukaan jo minunkin kokoisella kaverilla puolet päivän rasvansaannista. Sekaan heitimme myös vaniljajauhetta ja Ceyloninkanelia. Oli muuten hyvää, jos unohdetaan yltiörasvaisuus. Huomenna siis hieman kevennetyllä reseptillä. Tästä kahvista oli puhetta tällä viikolla myös Radio Rockin Korporaatiossa, kun vieraana oli Personal Trainer Tomi Kokko, joka teki paljon kohua aiheuttaneen ihmiskokeen.

Joo joo….Tuli luvattua että tällä viikolla kirjoitan kolmiosaisen kirjoitukseni osan 2 – Tasapaino, mutta tilanteen taas muuttui. Joten kirjoittelen aiheesta viikon päästä. Nyt lähden viettämään lomaa ja lomallahan on aikaa treenata! Keskiviikkona taisikin olla luvassa ensimmäinen yhdistelmätreeni sisäpyöräilyä + juoksua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s