Lomaviikon Kuulumiset

markusfeel II1583

Loma. Vihdoinkin se koitti. Vaikka ei ole ollut stressiä päällä, niin mikään ei voita kiireettömiä aamuja ja sitä, että ei ole aikatauluja päivässä. Voi mennä pelkän fiiliksen mukaan. Tälle viikolle laitettiin treeniohjelmaani useampi lepopäivä, että mies palautuu. Sitä ennen tehtiin kuitenkin yksi raskaimmista harjoituksista koko tähän astisen ohjelman aikana. Jo ennen lomaa uniongelmat olivat jo osittain helpottaneet, kiitos monien muutosten + melatoniinin, mutta lomalla unet taisi palata vihdoinkin normaaleille raiteilleen.

Maanantaina kävimme Mikan kanssa uimahallilla videoimassa uintiani ja hiomassa tekniikkaa entisestään. Samalla kovan treenin päälle teimme uintitestit (Critical Swim Speed -testi). Tässä testissä uidaan ensin 400m ja sitten 200m. Näistä lasketaan kaavalla uimavauhti, jolla periaatteessa pitäisi pystyä uimaan ainakin 1,5km. Alla Mikan merkinnät uinnin ajoista.

Lopulilset ajat väliaikoineen.
Lopulilset ajat väliaikoineen.

Uinti oli vauhdiltaan 400m matkalla sama kuin 5kk sitten, mutta 200m aika oli parantunut huomattavasti. Uskoisin, että 400m olisi riittänyt vielä enemmän paukkuja ja edellisen päivän treenit painoivat vielä aika raskaana jaloissa. Testin jälkeen tehtiin vielä 100m vetoja eri tehoalueilla ja jatkossa uinnissa aletaan painottamaan vauhtikestävyysaluetta. Tekniikka alkaa olemaan hyvällä mallilla, mutta paukut meinaa loppua kesken matkan.

Tiistaina salilla treenasin koko kropan läpi 2×12 sarjoina. Salilla meni kaikki mukavasti ja hyvällä vireellä. Puntit alkaa nousemaan kivaan tahtiin, mutta en tiedä mitä ihmettä minun leuanvedolle on tapahtunut. Enää ei mene samalla tapaa kuin pari kuukautta sitten. Tosin tässäkin eilinen uinti verotti varmasti jaksamista.

Keskiviikkona oli sitten koettelemus edessä. Yhdistelmätreeninä 1h 10min Wattbikellä, josta 30min mentiin vauhtikestävyysalueella ja päälle juoksu 45min sisältäen myös vauhtikestävyyttä. Vasen reisi meinasi krampata muutamaan otteeseen, mutta onneksi sen sai hallintaan ottamalla reilun annoksen urheilujuomaa. Olin ottanut tätä treeniä varten kaapista muutaman energiakeelin mukaan, mutta nehän oli menneet vanhaksi jo puoli vuotta sitten. En lähtenyt riskeeraamaan vatsani sietokykyä kesken kovan treenin, vaan päätin olla ilman. Wattbiken jälkeen lähdin suorilta juoksemaan. Maa oli täynnä sohjoa, syviä kuralätäköitä, hiekoitushiekkaa ja jäätä. Ihana yhdistelmä. Ensimmäinen 10min meni siihen, että jaloille löytää paikan astua. Sitten maasto helpotti, mutta iski uskomattomat jalkakivut. Penikat ja pohkeet meinasi räjähtää niille sijoille. Meinasin jo jättää leikin kesken, mutta päätin vielä antaa jaloille mahdollisuuden, jos ne vaikka tottuisivat juoksuun. Ja niin kävikin osittain. Pystyin vetämään treenin loppuun saakka, Sykevyö vaan taas jälleen kerran temppuili ja vedot meni mönkään. Välillä juoksin varmasti jo VK alueen yläpuolella, mutta mittari näytti 10-30 lyöntiä alakanttiin.

Wattbikella ja jaloilla.
Wattbikella ja jaloilla.

Torstaista sunnuntaihin saakka levättiin ja urakalla. Ja tämä kannatti. Nimittäin jonkinasteinen superkompensaatio tapahtui, sillä sunnuntain kulki paremmin kuin koskaan! Lepo on parasta treenin buustaajaa!

Sunnuntaina lähdettiin vaimoni kanssa hiihtämään järven jäälle, kun keli oli mitä parhain. Vaimoni hiihtää perinteisillä suksilla ja minä luistelusuksilla, joten otin välillä omia VK-vetoja ja palasin takaisin hänen vierelleen hiihtämään kevyttä PK:ta. Jäällä oli aivan uskomattoman hyvä hiihtää! Pieni kerros lunta tasaisena laattana ympäri järveä. Minulla ei ollu mitään syytä hihtää ladulla, kun koko jää oli yhtä leikkikenttää, jossa pystyi hiihtämään! Niinpä kiertelin ja kaartelin ympäriinsä aina palaten takaisin ladun viereen hiihtämään yhdessä. Hiihdimme yhteensä 1,5 tuntia nautiskellen. Vaimolle hiihtolenkki oli ensimmäinen pariin vuoteen ja minulle toinen tänä talvena. En muista että olisin koskaan nauttinut hiihtämisestä näin paljoa!

Hiihtoa Kallavedellä. Parhautta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s