Treeniä, Jalkaongelmia ja Lepoa

markusfeel II0221

Talviloman jälkeen oli onneksi lyhyt viikko. Helppo paluu arkeen. Tai no helppo… Unet muuttui taas levottomaksi pyöriskelyksi. Sunnuntaista torstaihin nukkuminen oli heikkoa laadultaan. Viikonloppuna onneksi sai nukuttua taas hyvin ja pääsi palautumaan viikon koitoksista. Viikonlopun öiden jälkeen mitatut leposykkeet olikin mukavan alhaalla. Alempana kuin koskaan! Olokin oli virkeä ja levännyt.

Viikon suurimpia kuulumisia on kyllästyminen jalkaongelmiin. Blogissani olen käsitellyt moneen otteeseen omia vaivaisia jalkojani. Uinti sujuu, pyöräily sujuu, juokseminen ei vaan suju. Viime kesänä oli rasitusvammoja sääressä, toissa vuonna plantaarifaskiitti ja taas juokseminen alkoi koskea jalkoihin. Nyt se saavutti sitten lakipisteensä ja soitin työterveyteen ja pyysin lähetteen alaraajatutkimuksiin ja tukipohjallisten tekemiseen. Tästä asiasta on jo juteltu aikaisemmin lääkärini kanssa, joten pelkkä soitto riitti. Varasin itselleni ajan Kunto Kuopion fyssarille, joka on erikoistunut jalkaongelmiin. Jos nyt vihdoinkin jalkani saisivat hoitoa, tukea ja parannusta ongelmiinsa ja saisin nauttia juoksemisesta. Aika on ensi viikon perjantaille, joten vielä saa hetken odottaa, mitä tuleman pitää. Kirjoitan tästä varmasti blogiini. Mikan ja vaimoni avustuksella ollaan jo korjattu suuria ongelmia jaloista, mutta se ei vielä näköjään yksinään riitä. Ne jotka ovat seuranneet blogiani tietävät, että kärsin vahvasta ylipronaatiosta ja projektin alussa oli melkoisia vaikeuksia varvas – polvilinjauksen kanssa.

Toinen iloinen uutinen on se, että tilaamani Canyonin maastopyörä tuleekin melkein kuukauden arvioitua aiemmin! Eli samana päivänä, kun jalkojani tutkitaan! En kyllä tiedä, miten olisin malttanut odottaa enää kuukautta! Kelit lämpenee, tiet sulaa, aurinko paistaa, metsä kutsuu. Tahdon luontoon uudella pyörälläni! Äkkiä! Kiitos Canyonin henkilökunnalle loistavasta asiakaspalvelusta. En malta odottaa!!!

Viikkoon on kiireisistä työpäivistä ja jalkaongelmista huolimatta mahtunut myös harjoittelua. Ja kaikki on sujunutkin melko hyvin. Tosin maanantainen juoksutreeni oli se viimeinen piste siihen, että jalat lähtee korjaamolle. Maanantaina kävin juoksemassa 50min PK, joka sisälsi parin minuutin VK-vetoja. Jälleen kerran sykevyö temppuili ja mittari näytti lukemia miten sattuu, joten luotettavaa dataa ei irronnut tälläkään kertaa. Penikoihin sattui liikaa ja alemmat pohjelihakset kipeytyi jälleen. Lisäksi juoksukengät hiersi molempiin jalkoihin rakon jalkapohjaan, joten ne lentää nyt roskakoriin. Tätä ei olekaan ennen tapahtunut. Talven juoksin Icebugeilla, joiden kanssa vastaavaa ongelmaa ei ollut havaittavissa.

Tiistaina kävin pelkästään palauttavalla kävelylenkillä vaimoni kanssa, joka olikin ihan hyvä veto kipeitä jalkoja ajatellen. Lepo on lääke ja aktiivinen lepo on paras lääke.

Keskiviikkona oli olo täysin vetämätön parin huonosti nukutun yön jälkeen ja päätin pitää kehonhuoltopäivän. Jäin siis kotiin rullailemaan kipeitä jalkoja ja venyttelin koko kropan läpi.

Torstaina käytiin salilla vetämässä yläkropan treeni. Alku sujui hieman tahmeasti, mutta siitä se sitten lähti sujumaan. Kokeilin ensimmäisen kerran vetää leukoja kuminauhan avustamana. Löysin itsestäni uusia lihaksia! Seuraavana päivänä nimittäin oli ylimmät vatsalihakset melkoisen kipeät. On itseasiassa vieläkin! Treenistä sai mukavan poltteen joka puolelle ja siitä jäi alun tahmeudesta huolimatta hyvä maku suuhun.

Perjantaina lähdettiin päivällä mökille, mutta sitä ennen kävin polkemassa Wattbikellä PK treenin. Tämän treenin jätin tietoisesti lyhyeksi. Tunnin polkemiseen sisällytin ainoastaan 3 x 5min VK1 vetoja, jotka tuntuivat olevan ihan tarpeeksi tälle viikolle. Kovennan tahtia vasta kun unet toimivat taas paremmin. Tämäkin treeni jätti hyvän maun suuhun, sillä Watit olivat VK1 alueella polkiessa hivenen entistä korkeammalla (ennen VK1 alueella mentiin 180-205W  teholla ja nyt 200-220W). Pieniä parannuksia siis tullut tällekin alueelle.

Lauantaina lähdettiin kävelemään vaimoni kanssa järven jäälle mökiltä. Kierreltiin Kallaveden saaria ja nautiskeltiin raikkaasta, vaikkakin pilvisestä ilmasta. Jäällä ei näkynyt ketään muita! Mökin lähettyviltä löytyi mukava grillikatos saaresta, noin 500m päästä vanehmpiemme mökkiä. Tänne pitää ensi kesänä kyllä uida! Kävelimme vaikeakulkuisessa ja upottavassa maastossa reilun tunnin. Tämäkin oli hunajaa jaloilleni.

Lenkin lopuksi tehtiin mökin rantaan lumiukko :D
Lenkin lopuksi tehtiin mökin rantaan lumiukko 😀

Sunnuntaina pitkästä aikaa uimaan. Alkulämmittelyiden ja tekniikkavetojen jälkeen tuli hieman hutera olo, joka onneksi helpotti äkkiä. Luulen, että hartiaseutu on niin jumissa, että veri ei kierrä kunnolla päähän saakka… Treeni sisälsi mm 7 x 200m ensimmäinen satanen hitaasti ja toinen kovasti. Jotenkin jä fiilis, että ihan sitä parasta vauhtia ei saanut peliin mukaan, mutta en aio siitä soimata itseäni. Joskus on huonoja uintipäiviä hyvien joukossa.

Treeniä kertyi viikolle 6h 11min. Pääosin melko kevyttä. Välillä on hyvä niin! Pääsiäinen oli enemmän nautiskelun aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s