Urheilijan Herkkuja ja Pohdintaa Projektista

Konvehdit

Tämän kertainen kirjoitus koostuu kahdesta osiosta ja on melko pitkä. Aluksi jaamme teille reseptin ja reseptin jälkeen kirjoitin pitkät mietteet projektista, saamastani palautteesta ja treenaamisesta ylipäätään.

En itse välttele juurikaan sokereita suurella kädellä. Tietysti arkipäivinä katson vähän tarkemmin, mitä suuhuni pistän. Viikonloppuisin otan kuitenkin rennosti. Ja silloin tällöin tulee ylilyöntejä herkuttelun suhteen. Vaimoni on innokas leipoja ja on enemmän varpaillaan sen suhteen, mitä syödään. Arkenakin kaipaa välillä jotain makeaa. Siihen hyvä kompromissi on raakasuklaa! Olemme tehneet raakasuklaasta (lue vaimoni on tehnyt) paljon erilaisia herkkuja. Näihin emme ole lisänneet ollenkaan valkoista sokeria, vaan makeutus on tullut useimmiten muuta kautta. Ajattelimme jakaa teille raakasuklaakonvehtien ohjeen, joista tuli erittäin herkullisia.

”Kuvassa on kaksi erilaista konvehtia, jotka on tehty kuitenkin samalla perusreseptillä 😀 Molempiin konvehteihin tulee makeus pehmeän täytekerroksen muodossa. Täyte on erittäin yksinkertainen, taateleita ja kookosmanna 🙂 Mutta tässä resepti.

Urheilijan kookosmannasuklaa 2 eri tavalla

Massa:

60 g kaakaomassa (foodin)
70 g kaakaovoita (foodin)
1/2 dl kookosöljyä (foodin)
1 rkl carob-jauhetta (foodin)
1 tl maca-jauhetta (foodin)
1 tl lucuma-jauhetta (foodin)
2 tl kookossokeria
ripaus suolaa

Täyte:

4 kpl kivettömiä taateleita (foodin)
2,5 rkl kookosmannaa (foodin)
hippunen suolaa

Laita taatelit likoamaan kylmään veteen 10 min. Sulata vesihauteessa kaakaovoi ja -massa sekä kookosöljy. Sulata myös kookosmanna vesihauteessa omassa kupissaan. Molempia vesihauteita kannattaa sekoittaa, niin massa sulaa nopeampaa.

Kun suklaaseos on täysin sulanut, lisää loput aineista. Maistele. Massan ei kuulu olla hirveän makeaa, koska täytteen tarkoitus on tuoda makeus suklaaseen.

Valuta taateleiden liotusvesi. Lisää taateleiden sekaan kookosmanna ja hitunen suolaa. Itse käytin sauvasekoitinta rikkomaan taateleiden rakenteen. Ei ole tarkoitus saada silkkistä rakennetta vaan jätä hieman purutuntumaa taateleihin. Lisäsin myös hieman vettä sekaan.

Kun molemmat massat on tehty, niin laita muotin pohjalle hieman suklaaseosta, lisää täyte ja lisää suklaata päälle, että täyte peittyy suklaan sekaan. Näitä tuli 8 kpl.

Jätin hieman suklaaseosta ja päivitin sitä 4 viimeiseen konvehtiin. Lisäsin mukaan lakritsijuurijauhetta noin 1 tl ja vaniljajauhetta 1,5 tl. Muuten samalla lailla täytteen kera.

Molemmat suklaat ovat oiva valinta terveellisempään herkutteluun. Itse söimme konvehdit laadukkaan kahvin kera ja oli nam!”

-Heidi

Herkullista!
Herkullista!

Olen pohtinut tätä projektiani viime aikoina. Tein tästä blogini kautta julkisen ja siinä on omat hyvät ja huonot puolet. Hyvia on onneksi huomattavan paljon enemmän, kuin huonoja. Hyviin kuuluu mm. oman pään tuulettaminen teksteinä, motivaation ylläpitäminen, olen aina pitänyt tiedon jakamisesta, itseni suuresti yllättänyt lukijamäärä (teitä on 1000-3000 lukijaa / kk) ja blogini tuomat hyödyt yhteistyökumppaneiden välityksellä. Huonoja puolia on se, että kaikki lukijat eivät taida ymmärtää tämän blogin käsittelevän vain murto-osaa elämästäni.

Positiiviset asiat projektin myötä ovat valtavia. Uniongelmista huolimatta olen ollut virkeämpi kuin koskaan. Vuosikausia vaivanneet vatsaongelmat ovat kadonneet kokonaan. Painoni on noussut 7kg ja sekin lähinnä lihasmassana. Polvivarvaslinjauksen virheet ovat lähes poistuneet. Elämässäni on paljon sisältöä monipuolisen liikunnan ansiosta. On todella mahtavaa treenata vaimoni kanssa yhdessä. Siitä on tullut yhteinen juttu. Molemmat eri tavoitteisiin, mutta silti voimme yhdistää paljon tekemisiämme ainakin samaan paikkaan. Mieli on ollut positiivisempi kuin koskaan aikaisemmin. Kuntoni on sellainen, että enää oikeastaan mikään arkipäivän tekeminen ei saa minua hengästymään tai väsähtämään. Jyrkät ylämäet voi juosta ylös hymy huulilla, eikä hampaat irvessä. Nautin treenaamisen tuomasta euforian tunteesta. On mukavaa nähdä oma kehittyminen. Ennen leposykkeeni oli 60-70 välillä. Nyt 45-58 välillä. Innostun uusista urheilulajeista ja kilpailuista. Odotan jo innolla kesän tuomia kilpailuja. Varsinkin päätavoite Joroisilla ja syksyllä oleva Syvänniemen Seikkailu pyörii päässäni iloisina haasteina.

Silloin kun aloitin blogini kirjoittamisen, päätin että kirjoituksista tulee rehellisiä. Minulle ei mikään taho maksa palkkaa tämän kirjoittamiseta. En siis kirjoita pelkkää ”elämä on ihanaa, kaikki on auringonpaistetta, ongelmia ei ole elämässä koskaan vaan kaikki on yhtä juhlaa” -kirjoituksia. Vaan projektista ylä- ja alamäkineen. Kenenkään elämä ei ole pelkkää tanssia ja juhlaa, hymyä ja superenergiaa. Tai jos on, niin onneksi olkoon – olette löytäneet sen, mitä munkit etsii luostareissaan läpi elämänsä. Kaikki kuuluu normaaliin elämään. Myös vaikeudet. Niistä noustaan ja niiden kautta vahvistutaan! Otan elämäni kuitenkin nykyään melko positiivisesti 🙂

Aina kun treeneissä on tullut ongelmia, niin saan heti kritiikkiä siitä, mitä kaikkea teen väärin. Välillä saan palautetta, että olen lähestulkoon kuolemassa. Sanon tämän positiivisessa hengessä, en lytätäkseni lukijoita, mutta minulla on kaikki oikein hyvin. Treenit luistaa, motivaatio on korkealla, tuloksia syntyy, kehityn ja projekti on tuonut mukanaan tuhat kertaa enemmän hyvää kuin huonoa. Minulla on ollut uniongelmia, mutta olen 99% varma tällä hetkellä, että ne ei johdu millään tavalla treenaamisesta. Elämässäni on oikeasti muutakin kuin treeni. Kaikkea en tule tänne jakamaan. Välillä on fyysisiä oireita, kuten penikkakipuja ja lihasjumeja. Ne eivät johdu esimerkiksi päästä! Ne on aivan normaaleja asioita. Välillä lihakset menee jumiin kovalla treenillä. Jos kaikilla ei mene, niin nostan hattua. Minulla on mennyt lapsesta saakka. Penikkaongelmat johtuu lapsuudesta saakka kärsimästäni ylipronaatiosta. Tähän on haettu nyt apua. Tukipohjalliset on tulossa. Ja uniongelmiin palatakseni, olen nukkunut nyt viikon todella hyvin, vaikka treeneissä ei ole ollut mitään muutoksia. Luotan omaan valmentajaani. Hän tietää mitä tekee. Luotan vaimooni, joka on fysioterapeutti, että hän tietää milloin lihaskivut ovat normaaleja ja milloin olen matkalla hautaan. Halusin kertoa tämän siksi, että vuoden vaihteessa sain paljon viestejä siitä, että olen ylikunnossa (todellisuudessa tuskin olin, vaan kuormitus tuli muualta) ja siksi lopetin treenaamisen kuin seinään. Kaksi kuukautta lepoa, luultavasti turhaan. Olen monesti miettinyt, missä projektini olisi jo menossa, jos olisin tuonkin ajan treenannut edes vähän. Mutta jossittelu on turhaa. Projekti etenee mukavasti ja elämäni hymyilee. Olen harrastanut elämäni aikana karatea, jalkapalloa, jääkiekkoa, salibandyä, sulkapalloa yms. seurassa, joten uskon tietäväni jo tälläkin kokemuksella, milloin mennään liian lujaa. Treenimäärät ovat maltillisia, 6-8h viikossa. Esimerkiksi viime viikolla tästä treenimäärästä noin 10-15% mentiin VK-alueella ja muuten peruskunnon parissa. Triathlon on minulle uusi laji, mutta liikunta ei.

Olen monesti miettinyt viimeisen kuukauden aikana, että vaikka tässä projektissa kävisi miten tahansa, niin olen nauttinut matkasta ja saanut elämääni niin paljon hyvää tämän myötä! Kävipä Joroisilla hyvin tai huonosti, niin olen tyytyväinen. Nautitaan treenaamisesta! En tee tästä itselleni pakkopullaa. Lupaan kaikille, että painan jarrua, jos olen menossa päin seinää! Mukavia treenejä kevääseen kaikille lukijoille! Toivon, että en pahoittanut kenenkään mieltä. Se ei ole ollut tämän purkauksen tarkoitus. Tahdon nauttia itsekin matkastani täysin rinnoin ja kertoa tästä matkasta teille kaikille ongelmineen ja onnistumisineen.

Ainiin! Maastopyörkin saapui ja ensimmäinen lenkki Canyonilla on heitetty. Mahtava peli!

Canyon saapui taloon!
Canyon saapui taloon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s