Täällä Ollaan!

Rennosti

En ole lopettanut, luovuttanut tai poistunut maisemista. Olen pitänyt muutaman viikon tauon blogin kirjoittamisessa. Siinä välissä oli myös viikon treenitauko. Vanhat ongelmat ne vaan jaksoi muistutella olemassaolostaan. Niiden päälle tuli vielä ikävä uutinen kirjeen muodossa KYS:ltä. Viime vuonna minulta operoitiin virtsakivi vasemmasta munuaisesta. Kävin kuun alussa kontrollikuvissa ja sieltä löytyi uusi paskiainen. Leikkausjonossa siis ollaan taas. Operaation tuottama tuska + yhden kuukauden pilaantuminen elämästä on vielä tuoreessa muistissa, joten odotan operaatiota todella innoissani. Kun tämä kirje tuli, se oli viimeinen kuorma joka katkaisi kamelin selän. Näin pari päivää pelkkää mustaa ja olin valmis heittämään hanskat naulaan.

Pari päivää kului ja sain pahimmat höyryt ulos systeemistäni. Samalla tapahtui jotain. Meni kaikki palaset jotenkin paikoilleen. Olen ollut paljon onnellisempi ja iloisempi kuin aikoihin. Päätin, että saa riittää kaikki ikävä ja alkaa nauttimaan hyvistä asioista kunnolla. Samalla tein päätöksen ottaa kaiken vähän rennommin, antaa enemmän aikaa ystäville, nauttia luonnosta, jättää välillä treenejä välistä ilman huonoa omaatuntoa ja olla muutenkin vähän armollisempi itselleni. Näiden muutosten myötä yöunet on olleet parempia ja oma onnellisuus kasvanut aika paljon. Tajusin, että vaikka minulla on urheilullinen tavoite, niin ei sen eteen tarvitse pilata koko muuta elämää. Jos välillä haluaa ottaa rennommin, niin sitten ottaa rennommin. Kyllä sinne tavoitteeseen pääsee. Jos ei pääse, niin ei minun elämä siihen kaadu. Liikunnasta voi nauttia muutenkin kuin veren maku suussa. Treenit kulkee sitä paitsi mukavasti.

Loputtomien jaloissa olleiden ongelmien takia olen päässyt juoksemaan tänä vuonna ehkä noin kaksi kertaa. Kolmas kerta oli tällä viikolla ja juoksukunto ei ollut lähellekään niin huono kuin pelkäsin sen olevan. 140 pk-sykkeellä juoksu kulki kuitenkin 5.50min/km vauhtia. Uskoisin, että vauhti nopeutuu äkkiä huomattavasti nopeammaksi, kun keho tottuu taas juoksemiseen. Juoksemiseen liittyen, ensi sunnuntaina onkin vuorossa kauden ensimmäinen kisa. Tahko Run -kilpailussa olen ilmoittautut 10.5km matkalle. Alkuperäinen tavoite oli 10km matkalle 50min, mutta en aio tästä ottaa liikaa paineita, vaan otan tämän tapahtuman lähinnä kovana treeninä ja kisafiilikseen pääsemisen tapahtumana.

Rakas Cannondaleni pääsi vihdoinkin vuosihuoltoon. Ja siitä pääsemmekin siihen, että olen aloittanut yhteistyön Iikan Pyörävarikon kanssa. Pyöräni laitetaan kisakuntoon heidän huollon kautta ja molemmat pyörät pääsevät heidän ammattilaisten käsissä vuosihuoltoihin. Tämä helpottaa omaa arkea huomattavasti. Huollon jälkeen lähdin innokkaana testaamaan pyörääni vuoden ensimmäiselle maantielenkille. Pyörä rullasi hienosti ja ihailin matkalla täysin äänetöntä menoa! Keskinopeus oli itselleni aika kova matkalla kotoa lentokentän ohi menevän Jäläntien päähän – 29 km/h PK-alueella polkiessa. Tein myös oman henkilökohtaisen Kallansiltojen nopeusennätyksen 56,2 km/h. Pyörä siis kulkee ja mies on paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten.

Synttärilahjaksi sain vielä vaimoltani ja appivanhemmiltani Osprey Talon 11 -repun maastopyöräilyä varten. Lisäksi sain vielä Ticket to Moon riippumaton, josta olen haaveillut jo pidemmän aikaa. Tässä aion majoittua kesällä ja syksyllä retkilläni. Toivottavasti pääsen tekemään vielä myös yön yli maastopyöräretken tämän vuoden aikana. Riippumattoa testasin jo kaveriporukan mökkireissulla ja kyllä siinä mies rentoutui! Näitä riippumattoja saa muten myös Seikkailukeskukselta Kuopiossa.  Reppuun olen ollut todella tyytyväinen. Kaikki pikkutavarat, sekä nesteet + eväät saa mukavasti matkaan ja reppu istuu selkään todella hyvin ja ei juurikaan hiosta. Tähän aion vielä hankkia juomarakon, jolle repussa on jo valmis paikka.

Tuleva treeniviikko alkaa mukavasti pyörällä tehtävällä laktaattitestillä ja päättyy sunnuntain Tahko Runiin. Kisaraporttia sitten ensi viikolla! Rennolla otteella tuleviin treeneihin ja kilpailuihin.

Synttärilahjat vierekkäin.
Synttärilahjat vierekkäin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s