Suklaaproteiinia Palkkariin Ja Herkutteluun

Banaani-Suklaa_Hyve

Proteiinista olen kirjoittanut aikaisemminkin blogini alkuvaiheilla. Sen hyödyt liikunnan tukena on kiistattomat, mutta proteiinilla on tärkeä rooli koko elämämme ylläpidon kannalta. Urheilijat ja vähänkään enemmän liikkuvat harrastajat tarvitsevat proteiinia ruokavaliossaan enemmän kuin muut ihmiset. Sillä on tärkeä rooli lihasten rakennusaineena. Jotta  saamme nautittua tarvittavan määrän proteiinia päivässä, on lähes välttämätöntä saada sitä jossain määrin lisäravinteiden kautta. Mitä enemmän liikut, sen enemmän proteiinia tarvitset. Riittävästii saatuna se tehostaa palautumista, nopeuttaa kehitystä ja lisää vastustuskykyä. Myös kestävyysurheilussa proteiinin saanti on tärkeässä roolissa, vaikka yleensä kestävyysurheilijan lautaselta löytyykin suurissa määrin hiilihydraatteja. Lihasproteiinin käyttö energiaksi lisääntyy harjoitusintensiteetin noustessa ja harjoituksen keston pidentyessä. Nykyään nyrkkisääntönä proteiinin tarpeesta pidetään noin 2g/ painokilo. Tästä on paljon eriäviä mielipiteitä, mutta itse pyrin toteuttamaan tuon kaavan.

Lisäravinteena proteiineissa on paljon tarjontaa. Itse arvostan henkilökohtaisesti eniten hyvää makua ja sekoittuvuutta. Käytän itse aina heraproteiinia, vaikka vaihtoehtoja on useita. Sain testattavakseni Foodinin suklaan makuisen heraproteiinin. Olen käyttänyt tuotetta tällä viikolla ensimmäistä kertaa ja olen pitänyt siitä erittäin paljon. Maku on todella herkullinen ja valmiste onkin tuotetietojen mukaan maustettu aidolla kaakaolla. Sen lisäksi tuote on sekoittunut todella hyvin palautusjuomissani sheikkerissä ravisteltuna. Sotken palautusjuomaani maltodekstriiniä ja heraproteiinia eri suhteissa, riippuen harjoituksesta.

Tänään vaimoni teki samasta tuotteesta aivan uskomattoman hyvänmakuisen jälkiruoan. Ei uskoisi maun puolesta terveelliseksi, mutta sitä se on. Resepti alla.

Banaani-Suklaa Hyve

1 dl kookosmaitoa (yön yli jääkaapissa)
1 rkl kookosmannaa (Foodin)
1/2 mitallista suklaanmakuista heraproteiinia (Foodin)
1 pieni banaani
muutama tippa steviaa (meillä käytössä vaniljanmakuista)
hyppysellinen suolaa

Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Pistä hetkeksi (noin 10 min.) jääkaappiin kylmenemään ja maustumaan. Koristele mielesi mukaan. Meillä koristelussa oli kaakaonibsejä (Foodin) ja raakasuklaamulpereita (Foodin).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s