Kehitystä, Ongelmia ja Kisafiilistä

Aspegren_Kansi

Viimeiset pari viikkoa on mennyt hyvin. Sanon näin, vaikka jalka on rikki ja sillä ei juosta. Olen saanut nukuttua yöt hyvin, treenit maistuu hyvältä ja kehitystäkin on todistettavasti tapahtunut. Vaikka jalka on hajalla, munuaisessa on 11mm virtsakivi ja vastaiskuja satelee naamaan kuin hyttysiä tuulilasiin kesäyössä, niin jaksaa hymyilyttää. En osaa selittää miksi, mutta ehkä joku palanen on taas loksahtanut päässä paikoilleen.

Siitä jalasta ensin. Sääressä on viiltävä kipu jokaisella askeleella. Kipupiste on sääriluussa, jalan sisäsyrjällä. Aivan kuten viime vuonna toisessa jalassa. Tätä kipua on nyt jatkunut kaksi viikkoa. Mikään ei auta. Epäilisin oireiden perusteella rasitusmurtumaa, mutta kun jalka ei ole saanut rasitusta juoksusta tänä vuonna juuri ollenkaan. Se ei ole saanut rasitusta juuri siksi, että ei tulisi rasitusvammoja. Olen juossut tänä vuonna noin kuusi lenkkiä. Yksi niistä kaksi viikkoa sitten Tahko Runilla. Vaimoni, joka on fyssari, on yrittänyt hoitaa jalkaa kaikin tavoin. Sähköä, ultraääntä, hierontaa, kylmää, venyttelyä ja ennenkaikkea lepoa. En ole uskaltanut ottaa ainoatakaan juoksuaskelta pariin viikkoon. Viime vuonna vamma tuli tasan samaan kohtaan vasempaan jalkaan. Silloinkin juoksua takana alle 100km. Ei voi olla niin herkät jalat, että ei kestä mitään. Nyt on hommattu kuitenkin tukipohjallisetkin näitä estämään. Tämän takia on otettu koko vuosi varovasti. Keinot alkavat loppumaan.

13445898_10154181120164299_259348440_o
Ultraa kipeään jalkaan.

Sitten kehityksestä. Pyörä tuntuu kulkevan kevyesti ja omaan tasoon nähden lujaa. Joroisten puolimatkaa ajatellen ollaan tavoitenopeuksissa. Laktaattitestikin osoitti VK-alueen leventyneen. VK-treeniä on uniongelmien takia ollut suunniteltua vähemmän, mutta viimeisen parin viikon ajan sitä on tullut lisää kuvioihin. Pari kovaa pyörätreeniä takana ja tällä viikolla tehtiin myös FTP-testi. Vaikka lukemat ei isojen poikien sarjassa kovia ole, niin minulle ne on riemuvoitto. Testin 20min rutistus näytti keskiwateiksi 232W ja keskisykkeeksi 169. Testi ei ole todellakaan miellyttävä kokemus. Alkuun lämmittelyjä + kovia vetoja konetta käynnistämään tehdään noin 45min. Sen jälkeen alkaa varsinainen 20min All In vaihe. Hiki valuu, mies huutaa tuskasta, lihaksissa kiertää rikkihappoa ja itkettää. Vaikka VK-alueen treenit onkin olleet vähäisiä, niin oma kilpailuhenkisyys tekee jokaisesta työmatkasta maksimirutistuksen. Työmatka on tempoajo, jossa jokainen muu pyöräilijä on kanssakilpailija. Tämä 5km vedetään siis verenmaku suussa.

Myös uinti sujuu mukavalla vauhdilla. Sanoisin, että myös uinnin osalta olen tavoitevauhdissa. Ei hätää. Jos juoksemaan pystyn, niin kaikki on kunnossa. Tästä eteenpäin kaikki on pelkkää plussaa. Toivon että seuraavan parin viikon sisällä pääsen Valvatukselle testaamaan avovesiuintia itse kisareitillä ja pari pitkää 100km pyörälenkkiä pitäisi saada vielä tehtyä. Pitkät pyörälenkit tosin ei onnistu kuin viikonloppuisin ja viimeiset pari viikonloppua on joko satanut tai tuullut niin kovaa, että kävellenkään ei pääse eteenpäin. Onneksi maastopyörä on mahdollistanut uusia treenimuotoja ja olen päässyt nauttimaan luonnosta.

Maastopyöräilemään lähdössä.
Maastopyöräilemään lähdössä.

Tätä projektia teen vain ja ainoastaan kilpailleksani itseäni vastaan. Siksi en tavoittele tähtiä taivaalta. En vaadi itseltäni mahdottomia. Tahdon lähinnä kokea puolimatkan fiiliksen ja koko matka tähän saakka on ollut hyödyllinen omalle terveydelleni ja elämänlaadulle yleensä. En tahdo ottaa tätä liian tosissani, vaikka kilpailuviettiä löytyykin. Jos jalka estää kisaamisen, niin tulee se seuraavakin kesä sieltä. Ja syksyllä löytyy uusia haasteita kisojen muodossa. Toivon silti todella, että jalka paranee ja saan toteuttaa tämän projektin h-hetken. Tähän on lyöty kuitenkin paljon aikaa ja rahaa. Jos muu ei auta, niin sitten kävellään maaliin. Kisaamaan tekee mieli ja kovasti. Hauskaahan tämän kuuluu olla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s