Palauttava Metsäretki ja Eväspatukat (Resepti)

Retkieväät

Viimeiset pari viikkoa on menneet Joroisille valmistautuessa. Paljon treeniä ja paljon lepoa. Tiistaina tuli tehtyä rankka tuplatreeni sisältäen tunnin verran kiihtyvällä teholla tehtyä Wattbike hikoilua ja heti perään 2,5km uintia (20 x 100m, 15 sekuntin tauoilla + lämmittelyt + tekniikat). Siksi oli oikea aika lähteä tekemään palauttava kävely metsän siimekseen.

Retkeily, patikointi, vaellus tai mikä tahansa luonnossa tapahtuva aktiviteetti on todella lähellä sydäntäni. Mikään ei palauta päätä niin hyvin kuin luonnossa oleminen. Metsässä samoilu myös on erinomaista treeniä nilkoille ja tasapainon kehittämiseen. Olenkin viime aikoina satsannut paljon retkeilytarvikkeisiin. Synttärilahjakseni saamani riippumatto on saanut nyt kaveriksi DD Hammockin hyttysverkonTrimmin Laavukatoksen, eli Tarpin sekä Mil-Tecin kolmen vuodenajan makuupussin. Tulevaisuudessa on luvassa paljon enemmän reissuja luontoon ja varinkin yöpymistä siellä. Seuraavaksi ostoslistallani on hyvä rinkka ja siihen olen harkinnut vakavasti Ospreyn rinkkaa. Haaveissa on myös aloittaa melontaharrastus. Tähän tarvitsen vielä oppia ja välineitä. Toivottavasti Seikkailukeskus vielä järjestää tänä kesänä ohjattuja kajakkiretkiä!

Retkeily kuluttaa myös paljon energiaa, joten eväiden on hyvä olla kunnossa. Useamman vuorokauden vaeltamiseen retkikeitin on ehdoton hankinta, jotta energiaa saadaan tarpeeksi. Retkeily voi kuljetusta matkasta riippuen kuluttaa hyvinkin 3000-5000 kcal/vrk. Päiväretkeilyyn riittää vähempikin eväs ja ruoan säilyvyyttä ei tarvitse niin tarkasti miettiä.

Meidän retkemme yllätti meidät positiivisesti. Löysimme nimittäin mustikoita silmänkantamattomiin. Onneksi mukana oli tyhjä rasia, johon saimme kerättyä reilun litran mustikoita. Mustikkapiirasta siis luvassa!

Heidi teki meille tälle retkelle eväspatukoita. Heidi kertokoon reseptin omin sanoin:

Ainekset:

4 rkl vettä
20 kpl kivettömiä taateleita (foodin)
2 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
2 rkl herneproteiinijauhetta (suklaa) (foodin)
1/2 tl psylliumkuitua (foodin)
1 rkl carob-jauhetta (foodin)
2 tl tocoa (foodin)
1 dl mustia mulpereita (foodin)
1/2 dl mulpereita (foodin)
1/2 dl raakasuklaainkamarjoja (foodin)

Liota taateleita kylmässä vedessä 10 minuuttia ja kaada liotusvesi pois. Laita taatelit ja 2 rkl vettä kulhoon ja riko sauvasekoittimella taateleiden rakenne rikki. Lisää mukaan kaurahiutaleet, ripaus suolaa, herneproteiini ja loput vedestä. Sekoita sauvasekoittimella niin kauan, että massa on sileää. Sen jälkeen lisää loput aineet ja sekoita lusikalla tasaiseksi massaksi. Tee massasta 6 kpl pieniä patukoita. Massa on aika tahmeaa, joten halutessasi kostuta kätesi vedessä ennen muotoilua. Laita patukat jääkaappiin noin 1/2 tunniksi. Kääri patukat leivinpaperiin ja pakkaa mukaan retkelle. Nautinnollisia patikointireissuja! -Heidi

Eväspatukat maistuivat kahvin kanssa runsaasta hyttysmäärästä huolimatta.
Eväspatukat maistui kahvin kanssa runsaasta hyttysmäärästä huolimatta.

Foodinin Amabassadorin roolissa Heidi oli osallisena myös luomassa ilmaista E-resepti -kirjaa. Sen saa ladattua ilmaiseksi täältä. Kaikille reseptikirjan tilanneille on kirjan mukana -20% alennuskoodi Foodinin verkkokauppaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s