Ensimmäiset Lenkit Cervelolla – Cervelo Tuli Taloon

Kuten jo aikaisemmin kirjoittelin Bike Fitting jutun yhteydessä, hankin talouteemme Cervelo P2 pyörän Larunpyörästä. Osasarjana tässä menopelissä toimii luotettava ja hyväksi havaittu Shimanon 105. IKohdallani ei tule jäämään tavoitteet kiinni siitä, onko pyörässä 105- vai ultegrasarja alla. Nyt on ainakin pyörä, jolla ei voi syyttää kuin itseään, jos ei kulje. Pyörä toimitettiin minulle Matkahuollon avulla nopeasti Kuopioon. Pyörä oli kasattu mittaustulosten perusteella minulle ja vain ohjaustanko täytyi kiinnittää itse. Siihenkin oli laitettu merkit, missä kulmassa tanko tulee asentaa. Helppoa ja nopeaa! Yksi ensimmäisistä havainnoista oli se, miten kevyeltä tämä pyörä tuntuukaan ja miten ohut tämä tuulenhalkoja on!

Ensimmäinen testilenkki oli huikea kokemus! Kun nousin pyörän päälle ensimmäisen kerran, tuntui liikkeelle lähteminen oudolle. Olen tottunut ajamaan tähän saakka vain Cyclocrossarilla ja viimeiset pari kuukautta on tullut mankeloitua lähinnä maastopyörällä. Totuttelua oli siis luvassa. Toisin kuitenkin kävi. Vain liikkeelle lähteminen oli omituisen tuntuista, mutta sen jälkeinen fiilis! Ensimmäinen tunne oli nimittäin se, että tämä pyörä on tehty minulle. Siis oikeasti tehty juuri ja vain ja ainoastaan minulle. Tapasin Mikan noin kilometrin päässä kotoani, minne hän saapui pian oman P3:sensa kanssa. Muutama säätö vielä pyörään ennen liikkeelle lähtemistä.

Team Cervelo liikkeellä.
Team Cervelo liikkeellä. P3 ja P2 rinnakkain.

Kun pääsimme ulos kaupunkialueelta, niin hana auki. Kallansilloilla vauhti nousi melko vaivattomasti yli 50km/h. Tosin oma kunto on kerennyt hieman rapistumaan viimeisen kuukauden aikana, joten sitä vauhtia ei jaksanut kauaa pitää yllä. Pyörä toimi mutkattomasti ja tuntuma tiehen oli hyvä. Yllätyin, että tehdasasenteiset kumit (Vittorio Rubino Pro) oli paremman tuntuiset kuin olisin uskaltanut ajatellakaan. Vaihteet toimivat nopeasti ja varmasti. Pientä ruksutusta isoimmilla ja pienimmillä vaihteilla tuli, mutta ensihuolto lienee hoitaa tämän asian kuntoon.

Syksyinen ilta ja Cervelo <3
Syksyinen ilta ja Cervelo ❤

Ajoasento tuntui miellyttävältä, vaikkakin oudolle kokemattomuuteni johdosta. Mihinkään ei koskenut ja sain asennon rennoksi. Illalla tosin niskat huusi hoosiannaa aeroasennosta, mutta jo seuraavalla lenkillä tämä ongelma oli lähes korjaantunut. Totutteluasia uskoisin vahvasti. Uskon, että tämä pyörä tulee olemaan minulla käytössä todella pitkään. Runko on itselleni täydellinen ja Adamon ISM Prologue satula tuntui todella hyvältä! Satula jakaa paineen mukavan isolle alueelle eikä hankaa. Tähän pakettiin voi päivitellä osia tulevaisuudessa, mutta tällä kokoonpanolla mennään kyllä ainakin ensi kesän kisat, ellei jostain satu tipahtamaan vanteet lahjana. Omaan käyttööni mukana tulleet vanteet toimii toistaiseksi. Kunhan reisissä on enemmän jerkkua, niin sitten voin harkita oman rahan sijoittamista vanteisiin.

Pyörästä en pysty sanomaan mitään negatiivista. Voin lämpimästi suositella tätä triathlontykkiä kaikille! Itse olen ainakin rakastunut ja vaimokin on tainnut sen huomata!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s