Maastopyöräily – Parasta Juuri Nyt

Aspegren_Markus_mtb

Syksy on ehdottomasti paras vuodenaika ulkoiluun. Itse en pidä helteistä, vaan hieman viileämmät aurinkoiset kelit ovat eniten omaan makuuni. Raikkaat kelit ja kauniit värit ajaa väkisinkin ulos. Tänä syksynä omaa menoa on valitettavasti hillinnyt terveyden asettamat rajoitteet, mutta vaikka kävely ja juokseminen ei tällä hetkellä ole mahdollista, niin pyöräily luistaa. Canyon onkin saanut olla kovassa käytössä!

En ole henkilökohtaisesti kovin innokas teknisten polkujen kävijä, vaan suosin enemmän helpohkoja hiekkateitä, pururatoja ja helppoja polkuja. Silti sisäinen lapseni pakottaa aina ajamaan jokaiseen potentiaaliseen hyppyriin täysillä ja ponkaisemaan ilmaan. Viikonloppujen ja kiireettömien päivien parasta antia on ehdottomasti useamman tunnin kestävät maastopyöräretket evästaukoineen. Kahvia termariin, eväsleipä reppuun, suklaata sekä pähkinöitä ja juomarakko täyteen kylmää vettä. Yksinään tehdyt pitkät pyörälenkit on terapeuttisia. On aikaa käsitellä viikon aikana kertyneitä ajatuksia tai nollata pää täysin keskittymällä vain ympäristöön ja syksyn upeaan väriloistoon. Taukopaikoiksi etsin ”piiloja” joissa muita ihmisiä ei ole näkyvillä, vaan saan nauttia eväistäni täysin rauhassa.

Vaikka olen ihminen, joka viihtyy todella hyvin ystävien seurassa, niin välillä kaipaan omaa ylhäistä yksinäisyyttäni. Maastopyöräily on tähän tällä hetkellä ylivoimaisesti paras tapa. Siinä yhdistyy monipuolinen liikunta ja luonnosta nauttiminen. Kuopion kovasti vaihteleva maastokorkeus tekee PK-lenkeistä monipuolisia ja syke nousee välillä väkisinkin hetkellisesti korkealle. Mäkiä riittää myös alaspäin, joten vauhtia piisaa. Arkena olenkin tehnyt lyhyitä, mutta tehokkaita treenejä kipuamalla Puijon mäen ylös ajotietä pitkin ja tulemalla alas upeita ja hyväkuntoisia polkuja. Muutama kerta ylös ja alas vie aikaa noin 45 minuuttia kotiovelta kotiovelle ja sykkeet nousee takuulla korkealle. Mäen huippu on 150m Kallaveden pinnasta ja 232m merenpinnasta. Mäen jyrkkyydestä minulla ei ole tarkkaa tietoa, mutta useilla foorumeilla sen jyrkkyydeksi on arvioitu 10-14% jyrkkyyttä. Ansaittua lepoa tulee alas tullessa. Alas ei valitettavasti voi tulla niin kovaa kuin haluaisi, sillä polut ovat ahkerassa käytössä kävelijöilä ja koiran ulkoiluttajilla. Henkilökohtaisesti haluan ottaa muutkin ihmiset huomioon. Viime aikoina on paikallisissa lehdissä valitettavasti saanut lukea myös niistä, jotka ei tätä tee, vaan aiheuttavat vaaratilanteita kyseisillä poluilla.

Syksyä on vielä onneksi hieman jäljellä, joten maastopyöräilyyn on vielä monta mahdollisuutta! Täytyy nauttia niin kauan, kun vielä voi. Eväät reppuun siis ja menoksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s