Treenitaukoa, Mantelitahnaa ja Pakurikahvia

foodin_Aspegren

Treenitauko on venynyt kohtuuttoman pitkäksi. Leikkauksen hoitotakuun aikarajakin oli ja meni, mutta operaatiota ei ole kuulunut. Siispä olen ottanut vaan rennosti ja yrittänyt laittaa tähtäimen ensi kauteen. Jos pääsisi edes tämän vuoden puolella treenaamaan, niin ei olisi mitään hätää. Paljon liikkuvalle näin pitkä tauko on luonnollisesti turhauttava. Oma elämäntapa on joutunut muutokseen ilman, että siihen voi vaikuttaa. Onneksi hyötyliikuntaa sentään voi tehdä, ettei tarvitse vuodepotilaana maata.

Tauolla on hyvä ottaa rennosti ja herkutella. Foodinin ambassadoireina vaimoni kanssa kehittelemme reseptejä heidän tuoteperheiden ympärille. Mikäs sen mukavampaa kuin herkutella terveellisesti!

Uutena tuotteena nostan heti esille Pakurikahvin. Luomutuote, Perulaista Arabica kahvia, joka paahdetaan Jyväskyläläisessä pienpaahtimossa. Pelkkä ajatus pienpaahtimon kahvista riittää jo tälläiselle kahvihifistelijäaddictille nostamaan veden kielelle! Kahvi on paahdettu keskipaahteiseksi ja sen lisäksi, että se kuulostaa jo sinällään hyvältä, niin kahvi sisältää myös pakuriuutetta. Pakuri tasapainottaa kahvin happamuutta, ja mikä parasta myös juojansa happamuutta! Pakurikääpä on todella antioksidanttinen tuote, joten hyvää tavaraa varsinkin nyt flunssien aloitteassa jylläämisen. Maku oli herkullinen ja pieni sienimäinen vivahde nosti välillä päätään, mutta ainakin meidän perheessä se koettiin lähinnä hyväksi asiaksi.

Vaimoni Heidi teki myös reseptin, joka sopii hyvin nautittavaksi vaikka edellä mainitun kahvin kanssa. Siispä Heidin sanoin:

Muffinssikuppi

2 dl mantelijauhoja 
2 dl kookosjauhoja 
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl psylliumia
1 muna
4 dl mantelimaitoa
0,5 dl koivusokeria
0,5 dl kookosöljyä
1 pieni banaani / 0,5 banania
1 tl kardemummaa
hieman sitruunamehua
0,5 tl sitruunan kuorta

Sekoita psyllium mantelimaitoon. Anna turvota noin 10 minuuttia. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muna, koivusokeri, banaani, kardemumma, sitruunamehu ja -kuori mantelimaitoon. Lisää kuivat aineet ja lopuksi kookosöljy. Laita takina muffinssivuokiin ja anna kypsyä uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

Kookoskerma

2 dl kookosmaitoa (jääkaapissa yön yli)
1 tl vaniljajauhetta
oman maun mukaan koivusokeria

Sekoita kaikki keskenään sähkövatkaimella.

Ota kapista kaunis lasi ja pino vuorotellen lasiin murennettua muffinssimassaa ja kookoskermaa. Lopuksi koristele kuppi mantelitahnalla foodin ja raakasuklaarouheella foodin. Nautinnollisia kahvihetkiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s