Voi Tätä Liikunnan Iloa!

 

 

img_4953

Se on se tunne, kun olet terve ja pystyt jälleen liikkumaan monen kuukauden jälkeen! Se tunne, kun luulet kaiken kuntosi valuneen viemäristä alas tuskallisten kuukausien jälkeen ja huomaat, että vielä sinä pystyt suoriutumaan treeneistäsi! Ensimmäinen salitreeni ja ensimmäinen hiihtolenkki! Tunne kun suksi luistaa ja pyörä kulkee!

Tietysti monen kuukauden paussi ja makaaminen on tehnyt tehtävänsä, mutta ei niin pahasti kuin pelkäsin. Muutama viikko sitten pystyi aloittamaan reippaat kävelylenkit joihin sisällytin hieman juoksemista. Viikko sitten kävin vaimoni kanssa ensimmäisellä hiihtolenkillä ja tunne oli aivan mahtava! Tiistaina käytiin yhdessä salilla. Vaikka kädessäni oli korkeimmillaan 10kg kahvakuula, niin reidet kramppasi niin pahasti, että kyykkyyn ei enää menty. Lihasvoima on siis ottanut iskuja, mutta täältä noustaan pikkuhiljaa! Samalla salireissulla törmäsin Jamoon, jonka kanssa sovittiin maastopyörälenkki viikonlopulle.

Lauantaina puolilta päivin tavattiin Jamon ja Lissun kanssa ja lähdettiin minulle täysin tuntemattomille reiteille. Oma maastopyöräkokemus on todella vähäistä ja lähinnä kesältä. Muutama polku on tullut ajettua, mutta lähinnä hiekkateitä ja helppoja metsäpolkuja on vasta kerennyt kertyä kokemuslistalle. Siksi tämä kolmen tunnin (2,5h ilman taukoja) maastopyörälenkki oli melkoinen kokemus keltanokalle (ja keltatakille). Vaikka omat sykkeet huiteli 170 tienoilla, niin lenkiltä tulin kotiin hymyissä suin. Oli aivan törkeän hauskaa! Alla jopa todiste miten hauskaa.

Viimeinen nousu etapilla
Viimeinen nousu etapilla

Edes loppumetreillä irronnut takarengas ei estänyt menoa ja hymyä. Tunsi tehneensä taas jotakin. Lähes koko matkan ajan mietin, miksi tätä ei ole tullut tehtyä kaikki talvet? Rakastuin lajiin heti! Takarengas huutaa vielä nastoja, että pysyn konkareiden perässä taluttamatta pyörää, mutta muuten menopeli tuntui lajiin erittäin sopivalta. Kaloreita kului 1541kcal. Kostoksi söin Runebergin tortun.

Sunnuntaina reidet tuntui melko tyhjiltä, mutta keli oli hyvä ja sopimus hiihtolenkistä vaimon kanssa on pyhä asia, niin lähdettiin vielä hiihtämään jäälle. Minä luistelusuksilla ja vaimo perinteisillä. Lähtö tapahtui meidän mökin laiturilta ja matkaa Pilpan majalle ja takaisin tuli noin 14km. Keli oli mitä parhain (-7 ja vähäistä tuulta). Pilpalla kuumat mehut ja pullat energialataukseen. Viimeinen kilometri tuntui kyllä jo siltä, että ei enää yhtään enempää, joten matka tähän kunnon vaiheeseen oli varmasti ihan sopiva. Energiaa kului 1026kcal. Kostoksi söin jälleen Runebergin tortun.

img_5006

Loppuvuodesta 2016 olen ollut myös osa Verkkokauppa.comin Team Evolveria. Tämä tarkoittaa yhteisiä treenejä omien lajiensa huippujen kanssa ja tuotteita testattavaksi. Valitettavasti en ole päässyt osallistumaan yhteenkään yhteiseen tapahtumaan epäonnisen sairastelu ja sairaalareissujen takia, mutta tuotteet on jo kovassa testissä. Joka ikinen treeni on saanut palautteluun Evolverin Reco -palkkaria (ihan todella hyvän makuista vaniljana!) ja jalat on rullailtu Evolverin foam rollerilla. Sen lisäksi sain Evolverin todella käytännöllisen treenikassin, joka on toiminut sekä treenivälineiden kuljettelussa, että reissureppuna.

img_4978
Ensimmäinen salitreeni sai jalat kramppiin, mutta miehen hymyyn.

Ja lopuksi vielä tämän vuoden ensimmäiset tavoitteet:

  1. Kuopio Triathlon – sprinttimatka
  2. Finntriathlon Tahko – perusmatka
  3. Syvänniemen seikkailu – kuntosarja

Näillä lähdetään kokeilemaan. Parin viikon päästä selviää joudunko vielä kolmanteen leikkaukseen. Se määrittelee paljon sitä, mihin tänä vuonna tähdätää. Liikunnan ilon olen ainakin löytänyt jälleen. Nauttikaa terveistä päivistä!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s