Reissu GoExpoon

Aikaisemmin viikolla kirjoitin jo ennakon tämän vuoden GoExposta. Ennakkosuunnitelmissa oli etsiä itselleni maasto- ja maantiekypärä, sekä ihastella muuta tarjontaa ja uutuuksia. Illalla olisi luvassa vielä Finnish Photo Awards tapahtuma, johon olimme tietysti menossa. Jos ette ole minun blogiani ennen lukeneet, tai ette ole klikanneet Markuksesta -osioon, niin kerrottakoon kertauksen vuoksi, että olen ammatiltani ammattivalokuvaaja.

Matkaan lähdettiin vaimoni kanssa Onnibusin tasaisessa, mutta ahtaassa kyydissä kohti Helsinkiä jo kello seitsemältä perjantaina. En tiedä maailmassa oikeastaan kovin montaa pahempaa asiaa kuin aikaiset herätykset. Perille saavuttiin puolen päivän aikaan ja pienen lounastauon jälkeen suunnistimme itsemme Helsingin Messukeskukseen.

Tästä se lähtee

Viime vuonna olimme paikalla lauantaina, jolloin porukkaa oli hallin täydeltä. Nyt perjantaina messukeskus oli vielä mukavan hiljainen. Kaikkialla mahtui liikkumaan ilman suurta ahdistusta. Aloitimme kierroksemme fillariosastolta ja yhteensä kiersimme messuosastoja vaivaiset viisi tuntia (plus illan gaala kolmisen tuntia seisoskelua)! Voin kertoa, että jalkani ovat vieläkin muussina.

Tällä hiljaisuudella oli paljon muitakin hyödyllisiä vaikutuksia. Iso osa näytteilleasettajista oli todella alttiita palvelemaan ja kertomaan omista tuotteistaan. Alennustuotteita oli hyvin jäljellä ja niitäkin tultiin tarjoamaan suoraan kalliiden vaihtoehtojen tilalle. Tästä huolimatta koin messujen suurimpana miinuksena Fillari -osastojen henkilökunnan todella surkean ottautumisen tuotteidensa esittelyyn. Jokaisella muulla osastolla palvelu pelasi ja hymy oli herkässä. Suurin osa Fillariosaston näytteilleasettajista ei ottanut minkäänlaista kontaktia. Ei vaikka osastolla ei olisi ollut ketään muuta. Ajatuksissani oli etsiä vaimolleni cyclocrossaria, mutta palvelua ei sen suhteen tullut keneltäkään. Ilmeisesti pyöräilyn tendikkyyden myötä tuotteita ei tarvitse enää myydä. Tilaan siis pyöräni muualta. Tämä ei koske kaikkia näytteilleasettajia. Esim. entinen Suomen Polkypyörätukku, eli nykyinen Baiks oli myönteinen poikkeus. En ole juurikaan kyseisessä kaupassa asioinut sen edustamien merkkien laadun takia, mutta tällä kertaa yllätyin iloisesti. Mukaani tarttui viidelläkympillä etsimäni maastopyöräkypärä, METin Lupo, jonka normaali hinta on noin 140€. Samasta liikkeestä ostin kesän ajoja varten Shimanon R088 maantiekengät myöskin 50€. Tämä kypärä tultiin esittelemään minulle, kun kerroin tarpeeni ja katselin huonompia vaihtoehtoja. Kyseessä oli yksittäiskappale, joka oli juuri sopivaa kokoa minulle. Myyjä lähti vielä etsimään omasta varastostaan eri värivaihtoehtoa, mutta sitä ei tällä kertaa löytynyt.

Uusi kypärä ❤

Toinen miinuspuoli Fillariosastolla oli juurikin pyöräilytarvikkeiden vähyys. Etsin nimittäin itselleni maantiepolkimia, mutta niitä ei löytynyt mistään. Tai Velo&Oxycenilla olisi ollut yhtä mallia tarjolla. Sielläkään ei tultu kyselemään, tarvitsenko jotakin.

Messuilta löytyi paljon hienoja ideoita, uutuuksia ja vahvistuksia omille ostopäätöksilleni. Näistä listaus alla:

Leaderin Outdoor retkieväät! Maku oli todella hyvä ja ravintoarvot todellakin kohdillaan. Maistamassani Pasta Carbonara annoksessa oli 36g proteiinia. Herkullista ja ravitsevaa! Aivan varmasti testiin.

Ortlieb pyörälaukut. Olen haaveillut jo pitkään yön yli tehtävistä pyöräretkistä. Leiriin yöpymään taivas kattona. Ongelmana on ainakin majoitteiden raahaaminen pyörällä, mutta tähän löytyi hyviä ratkaisuja tästä mallistosta.

Arctic Warriorsin tuotteet. Toiveissani on ollut löytää luonnonmukaisempia urheilujuomia ja geelejä. Hunajashotin maku oli omaan makuun todella hyvä ja uskon, että se antaa lisäbuustia pitkillä lenkeillä yhtä hyvin kuin teollisetkin geelit. Nämä lähtee varmasti testiin!

Ortlieb laukut läskissä

Vaimoni tuhlasi messuilla viiden tunnin aikana 10€. Sillä saatiin mm. Sportyfeelin proteiinipatukoita 6kpl + 2 raakasuklaalevyä. Holtitonta rahantuhlausta.

Kaikenkaikkiaan reissu oli antoisa ja messuja oli mukava kierrellä. Perjantaina oli aika vähän ohjelmaa lavoilla ja ne taisivat painottua enemmän lauantaille ja sunnuntaille. Perjantai oli varovaista starttailua viikonlopun hulinaan. Luultavasti ensi vuonna uudestaan! Nyt etsimään polkimia uusille kengille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s