Off seasonin iloja – retkeilyä ja kevyttä liikuntaa

Blogini tulee muuttumaan jatkossa sisällöltään. Tulevaisuudessa blogini tulee käsittelemään triathlonin ja liikunnan sekä ravinnon lisäksi ulkoilua ja retkeilyä. Koska liikunta on niin lähellä sydäntäni aina, niin yritän yhdistellä aiheita parhaani mukaan. Jatkossakin tulen jakamaan tietämystäni tavoitteellisesta urheilusta, mutta retkeily tulee kulkemaan mukana palauttavana voimavarana ja yhtenä isona elementtinä terveellisessä elämässä. Toivon että saan esimerkilläni ihmiset ajattelemaan elämää nautinnollisena matkana ja seikkailuna. Tahdon inspiroida lukijoitani liikkumaan, ulkoilemaan, syömään hyvin ja elämään täysillä, mutta muistamaan palautumisen merkityksen. Itselleni retki metsään palauttaa töistä ja liikunnan kuormituksesta paremmin kuin mikään muu. Siksi tuon tämän lisäelementin blogiini. Toivottavasti nautitte blogini lukemisesta jatkossakin. Menkää ulos, nauttikaa ja palautukaa! On aivan sama onko kyseessä matka lähimmälle nuotiopaikalle paistamaan lettuja tai makkaraa kuin lähteä viikoksi vaeltamaan. Pääasia, että se on mukava kokemus. Tämän kertainen teksti on enemmänkin intro tulevalle kuin aiheeseen enemmän syventyvä kirjoitus.

Nyt kun kisakausi on pulkassa ja kunto huipussaan, on hyvä ottaa hetki hieman rauhallisemmin ennen tulevaa treenikautta. Olen koko kesän panostanut retkeilyvarusteiden hankintaan ja innostunut tosissani luonnossa liikkumisen ilosta. Olen aina ollut kova liikkumaan ulkona ja varsinkin luonnossa. Retkeilyt on kuitenkin olleet tähän saakka päiväretkiä. Viime vuonna tuli vietettyä ensimmäistä kertaa yö luonnossa sitten armeijan. Ja olihan se aivan mahtavaa! Metsässä liikkumisen ja siellä yöpymisen hyötyjä ei todellakaan hehkuteta turhaan. Stressi häviää, kun kaikki ajatukset ovat kiinni tulevissa retkissä ja sitten itse kohteessa nauttii niin paljon raittiista ilmasta ja upeista maisemista, että siinä ei enää ehdi turhia asioita märehtiä.

Kun tänä vuonna lomarahat tuli tilille, niin ne hävisi samantien Partioaittaan. Tuli hankittua vihdoinkin kauan haaveilemani puuttuvat varusteet. Seuraavat tarvikkeet tuli hankittua tälle vuodelle helpottamaan metsässä seikkailemista:

Osprey Xenith 75L rinkka

Trangian kaasupoltin

Exped Synmat UL Lite M makuualusta

Warmpeace Viking 600 makuupussi

Ospreyn Pakkauspusseja

Muurikan retkipannu (päiväretkiä varten)

 

Kaikki ostokset ovat olleet erinomaisia hankintoja! Tähän asti olen kulkenut itselleni väärän kokoisella lainarinkalla ja lätrännyt Marinolin kanssa Trangiaa poltellessa. Ospreyn rinkka on ollut todella hyvä ostos ja istuu selkääni kuin unelma. Näillä varusteilla on tullut kesällä tehtyä useampi 1-2 yön reissu luontoon nautiskelemaan ja palautumaan. Koska en tällä hetkellä omista rinkkaa, niin yöpymisen olen hoitanut Ticket to the moonin riippumatossa, jonka päälle olen viritellyt Trimmin tarpin suojaamaan tuulelta ja sateelta. Vaikka riippumatossa on ollut erittäin mukavaa majoittua, niin telttaa kaipaan silti yösijaksi. Ainakin toisinaan.

Olen onnistunut myös yhdistämään eräilyn ja maastopyöräilyn kerran tämän kesän aikana. Ja vieläpä oikein onnistuneesti! Teimme ystäväni kanssa retken uudelle Vedenjakajan reitistölle maastopyörien kanssa. Pyörät auton katolle, rinkat takakonttiin ja kohti Pieksämäkeä. Ensimmäinen päivä patikoitiin rinkat selässä ja leiriydyttiin Ladun Majan läheisyyteen. Aamulla käveltiin takaisin autolle ja otimme maastopyörät katolta ja lähdimme ajamaan ympäri upeita reittejä. Onnistuin kerran uppoamaan hieman suohon pyörälläni ja muutama voimasana saattoi kajahtaa Pieksämäen rauhaisaan metsään, mutta reitti oli silti kaikkea sitä, mitä maastopyöräreitiltä itse toivon – kangasmetsää, helpohkoa, vaihtelevaa ja vauhdikasta. Tänne on tultava uudestaan!

Parasta on saada yhdistettyä useampi asia josta tykkää yhdeksi mahtavaksi kokonaisuudeksi.

Jatkossa luvassa lisää eräilyä ja välineiden testailuakin. Tulen myös kertomaan enemmän omista kokemuksistani ja jakamaan oppimiani asioita. Syksy on ovella ja se on mielestäni parasta retkeilyaikaa, joten uuden reissun suunnitteluun!

Sateellakin voi nauttia retkeilystä. Kuva: Tommi Prami

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s