Syyskuu – Paras aika vuodesta ulkoiluun

Olen aina ollut enemmän syksyn kannattaja kuin kesän. Ilmat on raikkaita, kaikkialla on väriloistoa ja on sopivan viileää urheilla kovempaakin. Itse olen nauttinut syyskuusta vähemmän tavoitteellisen treenamisen merkeissä. Olen vain nauttinut ulkoilmasta ja tehnyt sitä, mikä tuntuu sillä hetkellä parhaalta. On tullut käveltyä aika paljon ja retkeiltyä. Ainoa viikoittainen tavoitteellinen treeni on ollut uintia uimahallissa valmentajani Mikan kanssa. Tämä rytmi on kyllä tehnyt hyvää mielelle ja kropalle.

Tänään kävin ulkoiluttamassa pitkästä aikaa maastopyörää. Olen ollut viimeisen viikon flunssassa, joten urheilemaan ei ole päässyt. Aloitin sen varovaisesti nautiskelevalla lenkillä eväiden kera. 1,5 tuntia Kuopin metsien helppoja polkuja ja kahvitauko laavulla. Aurinko paistoi ja ihmisiä ole paljon liikenteessä, joten miehen oli helppo hymyillä.

Ensi viikolla on aika palata ruotuun ja aloittaa taas tavoitteellisempi urheilu. Ensi kauden tavoitteet on lyöty lukkoon ja kisakunnon kasvattaminen alkaa kasvattamalla ensimmäisenä lihaksia. Eli sali kutsuu ja sehän ei minua haittaa, kunhan saa myös ulkoilla. Ajattelin pyhittää viikonloput vielä retkeilyyn niin kauan, kun vaan yöt ei mene liian kovasti pakkasen puolelle. Vaikka talviretkeily houkuttaakin todella kovasti, niin minulla ei ole siihen tarvittavia välineitä ainakaan yöpymisen suhteen.

Paljon todella mukavia juttuja on luvassa lähiaikoina. Tällä hetkellä olen saanut kuukaudeksi testikäyttöön Suunto Spartan Sport Wrist -kello. Tästä annan kattavampaa raporttia kun testikausi on ohi. Lisäksi olen saamassa itselleni ja vaimolleni Emfit QS -laitteen, joka tarkkailee unenlaatua ja palautumista. Tätä laitetta odotan innoissani, sillä se on käytössä monella suomalaisella huippu-urheilijallakin. Juttelin laitteesta Emfitin edustajan kanssa viimeksi toissavuoden Go Expo -messuilla ja jo silloin jäi mieleen laitteen hankkiminen. Entisenä uniongelmaisena tämäkin data tulee otettua vastaan mielenkiinnolla!

Tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus lähteä metsään yölliseen letunpaistoon ja sään salliessa ihailemaan Linnunrataa! Ei varmasti huonompi tapa ulkoiluun sekään. Muistakaahan nauttia siis syksyn tarjoamista upeista puitteista ulkoiluun ja ottaa välillä rennommin.

Spartan testistä tulossa kirjoitus lokakuun puolella ja eiköhän tuo Emfit QS pääse myös blogini aiheeksi. Ensi viikolla jälleen juttua proteiinista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s