Rakas joulupukki – pienen pieni lista

Nyt kun joulu alkaa olemaan ovella ja tontut kurkkii jo sieltä ikkunan takaa, on aika laatia pieni toivelista. Siis ihan pieni. Koska harrastukset ovat kalliita ja niitä on minullekin siunaantunut useampi, niin välineet ovat joko puuttelliset tai ainakin päivityksen tarpeessa. Molemmat ”päälajini”, eli triathlon ja retkeily vaatii välineitä, että niistä voi nauttia täysillä. Ja koska olen itse jatkuvasti peeaa, niin ystävät, kaverit, sukulaiset ja sponsorit (vink vink), voivat varmasti ilahduttaa pientä triathleettiretkeilijää.

Triathlon vaatii tällä hetkellä enää pieniä investointeja, sillä välineet alkaa olemaan kasassa ja ne ovat myös ihan kivoja. Kuten rakas Cerveloni (kutsumanimeltään Härvelö). Minulta puuttuu oikeastaan enää seuraavat asiat:

Aerokypärä

Tämä saisi olla mielellään ei pisara mallinen, vaan hieman käyttäjäystävällisempi vekotin. Eli ei sellainen, joka saa sinut näyttämään Alienilta, joka jahtaa edellä olevaa saalista hapot veren tilalla kiertäen (tosin tältä se aina tuntuu). Näiden kypärien hyvät puolet ovat siinä, että ei kallo halkea kun väsyneenä ajaa päin liikenteenjakajaa ja näillä pääsee myös samalla kovaa. Hyviä vaihtoehtoja olisi esim:

Giro Aerohead (mieluiten musta, koska se sointuu yhteen Härvelön ja vaatteideni kanssa) n. 280€
Smith Podium TT (myöskin musta. Tämä muuten näyttää todella hyvältä selfieissä). n. 350€

Kisojen osallistumismaksuja

Ensi vuonna olisi tarkoitus osallistua 2-3 kisaan. Tällä hetkellä mieluisimmat paikat rääkätä itseäni ovat:

Joroisten puolimatkan triathlon (täältä se kaikki alkoi!) 160€
Turku Challenge puolimatkan kisa (tänä vuonna oli niin kiva reissu. Vieläkin jalat hajalla) 160€
Vanajalinnan sprintti (olisi kiva päästä välillä vähemmällä) 80€

Toinen lajini, eli retkeily. Se se vasta halpaa onkin. Ei sinne metsään meneminen paljoa maksa, mutta että siellä olisi kiva ihmisen olla, niin se se vasta maksaakin. Saati että pysyt edes hengissä. Siinä on laitettu ihmisen elämälle hintalappua. Tänä vuonna investoin kaikki lomarahani perustarvikkeisiin, eli rinkkaan, makuupussiin, retkikeittimeen, jne. Vielä jäi joitakin pikkujuttuja kuitenkin puuttumaan, joten toivoisin teiltä rakkaat kanssaihmiset seuraavia asioita:

Se fiilis, kun olet treenannut koko vuoden, mutta ei rahat riitä kisoihin.

Teltta

Muutama ihana vaihtoehto on pyörinyt mielessäni. Kiva olisi selvitä metsästä ulos hengissä myös talvella, joten se lisää hieman teltan vaatimuksia, sekä sitä myötä hintaa. Nämä ovat käyneet mielessäni:

Fjällräven Abisko Shape 2. Kevyt, kestää talven, hieno, ihana olisi siellä Markuksen asustaa ja varmasti laadukas paketti. Sininen olisi hienoin! Hintaa noin. 799€.

Hilleberg Nallo GT 2. Hillebergit kestää varmaan talven lisäksi Pohjois-Korean uhkailut. Punaisena kiitos. Hintaa kevyt 999€.

Voisi välillä huilia, kun olisi teltta.

Retkipatja talvikäyttöön

Kevyt ja lämmin retkipatja, joka kestää myös talven vaatimukset. Tämänhetkinen Expeditin malli, jonka omistan, kestää pakkasta yhden Celsiuksen verran. Melkoista vittuilua sanon minä. Eihän se ole talvi eikä mikään. Alhaalta hohkava kylmyys on melko ikävä asia. Siinä kun ei auta edes maailman paksuin makuupussi, koska sen täytteet painuvat kasaan selän alla ja eristävyys katoaa. Siksi vaihtoehtoja on oikeastaan tällä hetkellä mielessäni vain yksi:

Exped Downmat 7LW. Tämä 7cm paksu untuvalla täytetty ihanuus lämmittäisi minua jopa -24 asteen pakkasella. Överimpi isoveli tästä on 9cm versio, mutta se olisi itselleni jo liioittelua, sillä jos pakkanen kiipisi sen luvattuihin -38 asteeseen, niin minä olen tilannut jo helikopterin noutamaan minut metsästä pois. Hintaa tällä edullisemmalla kaverilla on 249€

Tarkeni vielä nollakelissä nykyisellä.

Sitten olisi joukko pienempiä toiveita kuten:

Merinovillainen kerrasto (Devolt, Woolpower tms. laatumerkki). Hintahaitari about 130-200€
Primuksen puolen litran ruokatermari, että olisi kiva syödä maastossa jotain. 29,90€
Kumisaappaat + parit irtohuovat 100-200€
Taukohousut, kuitutäytteiset 100-150€
Ahkio (mielellään Savotan Paljakka) 490€

Eli ei juuri mitään. Noista saa jokainen valita ja vihjata tontuille. Tarvitsen niitä oikeasti. Millä aikavälillä nuo sitten saa itse hankittua onkin melkoinen kysymys. Mutta jos nämä varusteet minulle elämä vielä suo, niin lupaan leikkiä niillä seuraavat kymmenen vuotta. Jos haluatte ilahduttaa, niin myös lahjakortti käy. Esim. Partioaittaan tai Larunpyörään. Itse meinasin investoida kaikki veronpalautukseni eräsuksiin, joilla on kiva suksia suolla ensi talvi. Mukavaa joulun odotusta vaan kaikille blogini lukijoille!

Pssst sponsorit! Tässä kuussa rikottiin kävijäennätys. Melkein 5000 lukijaa. Siinä on hieman kannustetta joulupukillekin 😉 Muistakaa myös klikata tämä blogi seurattavien listaan ja kiitos oikeasti kaikille tätä lukeville. Uskomaton määrä teitä jo on!

Katsokaa vaikka. 5000!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s