Omat suosikkivarusteeni ulkoiluun – vaatteet

Minä ulkoilen paljon. Siis todella paljon. Vietän ulkona pitkiäkin aikoja jokaisena vuodenaikana. Siksi varusteiden on oltava laadukkaita ja luotettavia. Sellaisia jotka tuntuvat hyvältä käyttää ja eivät petä kovassakaan paikassa. Ulkona harrastan monenlaisia aktiviteetteja. Pyöräilen, maastopyöräilen, kävelen, hiihdän, lumikenkäilen, erähiihdän, uin, retkeilen, nukun, rentoudun, juoksen, polkujuoksen ja ihailen maisemia. Nämä kaikki aktiviteetit tapahtuu erilaisissa olosuhteissa ja eri vuodenaikoina. Tällä kertaa paneudun vaatteisiin, jotka olen todennut hyviksi omalla kohdallani.

Tätä blogikirjoitusta ei ole sponsoroitu, vaan nämä mielipiteet ovat aidosti minun käsialaani ja perustuu viimeisen vuoden aikana tekemiini testeihin erilaisissa olosuhteissa.

Aclima Woolnet – verkkoaluspaita ja -housut

Tästä ei alusasu enää paljoa parane. Verkkorakenteinen merinovillakerrasto pitää lämpimänä kylmälläkin säällä ja ei siitä huolimatta hiota juuri ollenkaan. Olen nämä päällä hiihtänyt metsässä ja suolla, nukkunut laavulla ja pyöräillyt töihin talvipakkasella. Vaikka verkkorakenne ensin epäilytti, niin luettuani tuotteesta pelkkiä kehuja, uskaltauduin ostamaan kerraston itselleni. En kadu tätä hetkeäkään. Verkkorakenne kerää sisäänsä lämpimiä ilmataskuja, jotka lämmittävät koko kroppaa mukavasti. Sen ansiosta asu hengittää todella hyvin. Verkkorakenne tekee asusta myös Uuno Turhapuromaisen seksikkään kokonaisuuden, joka aiheuttaa aina hilpeyttä ulkoilukavereissa.

Paita ja housut ovat 91% merinovillaa ja loppuosa on kuituja. Kuitujen lisääminen lisää mukavuutta ihoa vasten ja uskoisin sen lisäävän myös tuotteen kestävyyttä/joustavuutta. Paketti koostuu erikseen ostettavasta paidasta ja housuista. Tuote löytyy kaupoista nimellä Aclima Woolnet Crew Neck Shirt (paita) ja Aclima Woolnet Longs (housut).

Warmpeace Drake Jacket – kevytuntuvatakki

Kevytuntuvatakki olla pitää! Aivan mahtava keksintö tauoille ja oleskeluun. Tämä takki pakkautuu todella pieneen tilaan omaan taskuunsa ja kulkee helposti mukana pyöräillessä ja retkillä. Laitan tämän aina melkein ensimmäisenä päälle, kun pysähdyn kylmällä kelillä. Tämän takin päälle kun heittää vielä kuoritakin, niin ei kylmä pääse yllättämään kovin helposti. Ostin tämän itse Partioaitasta viime syksynä Klubi alesta, mutta tällä hetkellä takki on vieläkin kovemmassa tarjouksessa. Suosittelen lämpimästi!

Tierra Nallo cap – pipo

Pipo. Hyvä sellainen. Hengittää todella hyvin ja on päälaen kohdalta lähes läpinäkyvä, mutta korvien korkeudelta paksumpi. Tämä pipo on toiminut todella hyvin pyöräillessä (kypärämyssyn päällä) ja hiihtäessä. Yksi parhaista pipoista nopeaan liikkumiseen.

Bliz Pursuit XT – aurinkolasit

Ihan ykköset itselleni! Mikä tekee näistä parasta on se, että näihin saa optiset adapterit omalla vahvuudella. Näitä adaptereita saa Suomessa ainakin Lakeuden Optiikan verkkokaupasta. Istuu minun päähäni todella hyvin ja suojaa auringonvalolta myös sivusuunnasta. Käytän näitä pyöräillessä, maastopyöräillessä, juostessa, kävellessä, hiihtäessä ja vapaa-ajalla. Iskun kestävät ja virtaviivaiset. Ostin joskus alennusmyynneistä alle 20€. Ollut käytössä nyt pari vuotta.

 

Gore Running Wear Windstopper – juoksutakki

Ehkä eniten käyttämäni takki. Mukana melkein kaikessa ulkoilussa eräjormailua lukuunottamatta. Hengittää hyvin, suojaa tuulelta ja näkyy kauas. Ei jää herkästi auton alle tämä päällä. Takki vilahtaa melkein joka toisessa kuvassani. Todella hyvä takki kaikkeen käyttöön. Tämäkin ostettu joskus alesta. Maksoin muistaakseni alle 100€. Ollut käytössä pari vuotta ja palvelee edelleenkin. Hihassa tosin on hieman ketjuöljyä, mutta näkyypähän pyöräilyharrastus paremmin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s