Triathlonleiri Vuokatissa

Perjantai

Saavuttiin täpötäydellä autolla Vuokattiin viiden maissa illalla. Ohjelma alkoi tutustumalla toisiimme ja pienellä alkuinfolla.

Infon jälkeen suuntasimme suoraan Vuokattihalliin ja uimaan. Porukka jakaantui kahteen osaan tason mukaan. Uinti oli tekniikkaan painottuvaa treeniä ja hyvä niin. Oma tekniikkani on kehittynyt viimeisen vuoden aikana huikean hyppäyksen, mutta sitä voi parantaa aina. Aloitin uinnin kokeilemalla sitä märkäpuvun kanssa. Se olikin melkoinen virhe, sillä Vuokatin vesi tuntui olevan lämpimämpää kuin Kuopion uimahallin vesi. Kuumahan siinä tuli ja ensimmäisten vetojen jälkeen oli pakko luopua jo kiehuvaksi muuttuvan puvun käytöstä. Meidän porukka otti tuntumaa varsinkin käden otteesta veteen ja potkuihin. Hyvä treeni ja siitä oli hyvä aloittaa leirin urakat.

Uinnin jälkeen kuittasimme huoneet käyttöömme ja menimme syömään. Vuokatin ruokia oli kehuttu minulle jo paljon etukäteen ja ei turhaan. Voin myöntää että en ole syönyt missään niin paljon salaatteja ja muita kasviksia, kuin Vuokatissa. Kerrankin henkisesti tomaatille allergista oli ajateltu ja tomaatit oli erikseen niille, jotka niitä halusi ruokaansa tunkea. Itse mätin lautasen täyteen salaattia ja toisen lautasen täyteen muuta ruokaa. Nälkä lähti ja jaksoi painua hotellille nukkumaan.

 

Lauantai

Lauantaina aamu alkoi vapaaehtoisella puolen tunnin juoksutreenillä, jonka skippasin plantaarifaskiitin takia. Kun muut lähtivät juoksemaan, minä venyttelin pohkeita ja jalkapohjia. Kun muut tulivat juoksemasta lähdimme porukalla aamiaiselle. Hotellin aamiainenhan on omassa elämässäni yksi top 10 asioista. Sisäinen urheilija itki verta, kun lapoin lautaselle pekonia, piirakoita ja kananmunia. Sisäinen ei urheilija taas nauroi iloista heleää nauruaan.

Aamiaisen jälkeen menimme jumppasaliin tekemään uintia tukevia lihaskunto-, liikkuvuus- ja koordinaatioharjoituksia. Alkulämmittelyksi vedimme koripallomatsin, jossa lapsuuden Markus heräsi jälleen unelmaansa NBA -tähteydestä. Koska edellisestä korpipallon pomputtelusta oli aikaa kulunut jo useampi vuosi, sai heittotarkkuutta hakea jonkin aikaa. Pelissä nousi lämmöt ja sykkeet mukavasti sille tasolle, että sen NBA uran pystyy unohtamaan ja keskittyä taas maanläheisimpiin asioihin. Eikä tuo kantapääkään siitä kovin paljoa tykännyt.

Tämän jälkeen lähdimme jälleen uimaan. Uinnissa tuntui löytyvän taas hyvä flow heti alusta saakka ja se kulki todella liukkaasti. Tekniikka on todellakin parantunut. Mikan avustuksella löytyi vielä pienen pieni lisä omaan tekemiseen, joka kasvatti vauhtia entisestään. Yllättävän kevyesti pääsi yllättävän lujaa. Hieno fiilis!

Uinnin jälkeen kävimme lounaalla ja taas sama kuvio, eli lautaset täyteen ruokaa ja pieni ähky päälle. Lounaan jälkeen vuorossa oli yhdistelmätreeni sisältäen tunnin sisäpyöräilyn ja hiihdon. Sisäpyöräily tapahtui spinningpyörällä, joka oli minulle uusi tuttavuus, koska olen tottunut tekemään treenit Wattbikella. Tunnin pyörällä hikoilun jälkeen lähdimme suoraan samalla lämmöllä hiihtämään. Hiihdimme ylämäkeä ja omat sykkeet meni jo reilusti yli 160. Mäen päällä pieni hengähdys ja muna-asennossa alas. Matkaan meni yhteensä 41 minuuttia. Hyvä rutistus talven ensimmäiseksi hiihdoksi. Matkaa kertyi hiihdossa n. 7km ja nousumetrejä ihan tarpeeksi.

Hiihdon jälkeen lähdimme syömään päivällisin, joka taas kerran maistui. Tuli syötyä ehkä jopa liikaa kaikesta kulutuksesta huolimatta. Tässä vaiheessa alkoi jo silmiäkin painamaan, joten kahvi tuli tarpeeseen. Päivällisen jälkeen oli ohjelmassa kehonhuoltoa, joka tuli todella tarpeeseen. Tunnin rullailun ja venyttelyn jälkeen jaksoi mennä hotellille nukkumaan. Tosin baarin kautta. Yhden join.

Sunnuntai

Aamusta jälleen sama ohjelma kuin eilen. Eli venyttelyä ja jalkaa kuntoon sillä välin, kun muut kävi tekemässä lyhyen juoksun. Aamupalalla sama sikailuannos naamaan ja eikun treenaamaan.

Ensimmäisenä ohjelmassa oli kuntosalilla tehty aerobisten laitteiden kuntopiiri sisältäen sisäpyörän, hiihtolaitteen, stepperin, juoksumaton ja soutulaitteen. Itse jätin juoksumaton väliin ja tein sillä välin askelkyykkyjä. Jokaista laitetta 5min kerrallaan tahdin hieman koventuen. Hikihän siinä tuli kuten pitikin.

Edellisen lämmittelykierroksen jälkeen oli ohjelmassa jälleen uintia. Tämä uintitreeni olikin leirin viimeinen ohjelmanumero. Uinti sujui taas kerran kevyesti ja mukavasti. Todella hyvä fiilis ja vesi tuntui omalta jutulta. Räpylöillä potkuja ja välillä mentiin lujaakin. Paljon tekniikkaa ja siitä huolimatta matkaa kertyi yllättäen 1.6 km.

Ilmeellä

Yhteenveto

Leiriltä sain juuri sitä kaikkea mitä halusinkin. Lisää oppia ja tekniikkaa uintiin, paljon hyvää ja mielekästä tekemistä, itsensä haastamista ja paljon tunteja treeneihin jota arjessa ei aina saa. Tämän kaiken kruunasi tietysti hyvä ruoka ja mukava seura. Viikonloppu oli stressivapaa, sillä ohjelma oli niin tiivis, ettei muuta kerennyt ajattelemaan. Kaikki oli ohjelmoitu puolestani ja ruoka tuli valmiina pöytään. Yksi parhaista viikonlopuista aikoihin ja itselleni jäi hyvä maku suuhun omasta tekemisestä. Varmasti mukaan seuraavallekin leirille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s