Päiväretki Etelä-Konneveden kansallispuistoon

Lähdettiin tutulla kolmen koplalla likulumikenkäilemään Etelä-Konneveden kansallispuiston jäälle. Paikka on minulle itselleni täysin tuntematon ja kahdelle muulle seuralaiselle tuttu vain kesältä. Oli siis todella hienoa päästä täysin uusiin maisemiin.

Aurinko tekee nousuaan

Aamulla kun hyppäsin auton kyytiin, oli pakkasta noin 15 astetta ja aurinko alkoi nostelemaan itseään pilvien takaa. Oli tulossa selkästi upea ja raikas päivä! Perillä jätimme auton Kalasatamaan ja hyppäsimme suksille. Päätimme hiihdellä Enonrantaan paistamaan makkarat ja pitää hieman taukoa ennen paluumatkaa. Matkalla pysähdyimme moneen otteeseen ihailemaan aivan uskomattoman hienoa maisemaa ja ottamaan kuvia sekä videota. Itselläni oli mukana juuri studiollemme hankittu Gopro Hero 6, jota piti tietysti päästä käyttämään tällä reissulla. Emme vielä tienneet tässä vaiheessa, että matkan upeimmat maisemat oli vasta tulossa loppupäästä reissua.

Matkalla oli tämä upea saari, jota oli pakko jäädä ihastelemaan.

Enonrantaan löydettiin suhteellisen helposti, vaikka hiihdimmekin ensin noin 100m ohi oikeasta paikasta. Pakkanen oli hieman hellittännyt ja oman arviomme mukaan sitä oli noin -11 astetta. Enonrannassa ilahduimme puiden määrästä vajassa ja upeasta tulipaikasta. Tosin sahapukki puuttui, joten sahaaminen ei ollut kovin helppoa. Puu oli kaiken lisäksi läpimärkää ja tulipaikka oli suunniteltu selkeästi ruoan valmistamiseen ja ei talvikäyttöön. Tulen tekemisessä oli haasteita ja puut ei hiiltyneet vielä tunninkaan kuluttua sen sytyttämisestä vaan paloi ja sammui. Tulesta ei tullut myöskään juuri mitään lämpöä itsellemme. Onneksi oli paljon lämmintä vaatetta mukana. Itse kylmäsormisena ihmisenä olin juuri ostanut itselleni Hestran nahkarukkaset ja kädet pysyivät melko hyvin lämpimänä (kerrankin!). Makkarat saatiin onneksi paistettua ja testasin samalla Growers Cup nimistä kahvia, jossa kiehuva vesi kaadetaan suoraan kahvipussiin ja kaadetaan siitä haudutuksen jälkeen kuppiin. Vaivatonta ja todella hyvää kahvia! Kaiken lisäksi reilun kaupan kahvia.

Naskalit kaulassa varmuuden vuoksi.

Paluumatka päätettiin tehdä kiertämällä matkalla olleita saaria eri puolelta kuin tullessa. Tämä pidensi meidän matkaa noin pari kilometriä, mutta oli todellakin sen arvoista. Matkalla törmättiin upeaan kalastusmajaan, jonka epäilimme olevan yleisessä käytössä oleva, mutta olimme väärässä, sillä ovessa oli lukko. Ei ollut tarkoitus tunkeutua kenenkään yksityisille pihamaille tarkoituksella! Hieman kalamajan jälkeen tulimme kapeikkoon, jonka totesimme mahdollisesti vaaralliseksi ylittää ja yhden joukkiemmo jäsenen suksi upposikin jo hieman jään läpi, joten päätimme kiertää esteen kauempaa.

Kun aloimme lähestymään Kalasatamaa, alkoi auringonlasku olemaan parhaimmillaan. Samalla jäälle alkoi pakkautumaan sumua, joka oli kyllä yhdistettynä auringonlaskuun todella upea näky! Tätä oli pakko jäädä vilkuilemaan vähän väliä. Pysähdyimmepä sitten samalla kuvaamaan ilmestystä kunnolla.

Auringonlasku

Matka oli ehdottomasti tekemisen arvoinen! Hiihtomatkaa kertyi noin 15km ja aikaa hiihtelyyn meni noin viisi tuntia. Tänne on tultava uudestaan ja kierrellä enemmän loputtomia saaria. Kartan mukaan melkein jokaisessa saaressa on tulipaikka ja huussi käytössä, joten palvelutkin on päiväretkeilijälle kohdallaan. Joku talvinen yökin tänne on tultava vielä viettämään. Uskon että tälläkin reissulla olisi ollut upea tähtitaivas tarjolla, jos olisimme jääneet yöpymään. Ehkä sitten ensi kerralla.

Markus ja auringonlasku. Kuva: Mikko Pitkänen

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s